Jump to content

Román-magyar: Dzsudzsák hajrágóljával 1-1 Bukarestben!

2014. 10. 11. 19:43

Döntetlenre végzett a magyar válogatott Bukarestben. Dárdai Pál együttese az első félidőben alárendelt szerepet játszott, és a játékrész végén hátrányba is került. A második félidőben aztán a románok visszaálltak, a magyar csapat fokozatosan egyre többet birtokolta a labdát, és Dzsudzsák Balázs szabadrúgásgóljával végül sikerült egyenlíteni.

Dárdai Pál a Király - Varga J. - Juhász - Korcsmár - Kádár - Gera - Elek - Lovrencsics - Dzsudzsák - Stieber - Szalai összeállításban küldte fel a csapatot a pályára. Gera a megszokottnál hátrébb játszott, Dzsudzsák pedig egy kötetlenebb szerepkört kapott, az egyetlen csatár a visszatérő Szalai Ádám volt.

A mérkőzést a románok kezdték jobban, és már a harmadik percben majdnem megszerezték a vezetést, Király és Korcsmár együttes erővel tisztázott a bal oldalon érkező hazai támadás után. Ekkor sokakban felrémlett a tavalyi román-magyar, ahol szintén hamar hátrányba kerültünk. Néhány perc elteltével a hazaiaknál Victor Piturcának cserélnie kellett, Goian sérült meg, a helyére Gardos érkezett. A román csapat sokkal többet birtokolta a labdát, a magyar válogatott a saját térfelére szorult, azonban szervezett védekezéssel sikerült az igazán nagy ziccereket megakadályozni, de a román fölény állandó volt. Gera és Dzsudzsák az egész mérkőzésen rendkívül alázatosan és jól védekezett, azonban ezáltal a csapatnak nem volt ereje támadni, Szalai nagyon egyedül volt elöl.

A csapat aztán a 39. percben megszerezte a vezetést, sajnos lesről. Dzsudzsák ívelt előre szabadrúgást, melyből Szalai fejelt a kapuba, a játékvezető azonban érvénytelenítette azt. A félidő utolsó percében aztán, lélektanilag rosszkor megszerezte a vezetést Románia. A magyar csapat jobb oldali védekezése az egész félidőben döcögött, a románok ezt használták ki, egy bal oldali beadást követően a második hullámból érkező Rusescuról lemaradt Elek, Királynak esélye sem volt.

A második félidőben aztán teljesen más volt a játék képe, a románok átengedték a területet, mi pedig fokozatosan egyre javítottunk a labdabirtoklásunkon, és ezzel a játék képén is. A félidőben cserélt is Dárdai Pál, Stieber helyére érkezett Nikolics, Lovrencsics a bal oldalra került, Dzsudzsák pedig a jobb szélre, később ez is változott, mikor Simon Krisztián jött be jobbszélsőnek Lovrencsics helyére. A románoknak csupán egy nagy lehetőségük volt, Rat szabadrúgását Rusescu azonban lesről fejelte a hálóba, nem is volt kérdéses a dolog.

A feljavuló magyar játéknak aztán a 82. percben lett meg az eredménye, mikor Dzsudzsák távoli szabadrúgással egyenlített, abszolút megérdemelten. Ez annyira megzavarta a románokat, hogy aztán a hajrában majdnem a vezető gólt is megszereztük, Nikolics pár centit tévesztett csupán. Így sem csalódás azonban az eredmény, sőt. Dárdai Pál megcselekedte, amit ígért, és alig egy hónap alatt a szétesett válogatottból egy szervezett, masszív, végletekig koncentráló együttest kovácsolt. Folytatás kedden Feröer-szigetek ellen.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: fourfourtwo.hu)