Jump to content

Válogatott: változások Dárdai keretében

2014. 10. 07. 10:54

A szombati románok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó válogatott keretében változások történtek, ugyanis Simon Ádám és Vanczák Viloms is megsérültek, így helyükre új játékosokat kellett meghívnia Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitánynak. A szakember Korhut Mihállyal és Fiola Attilával pótolta a sérülteket.

Az MLSZ beszámolója szerint a magyar válogatott első edzésén nem tudott minden kerettag részt venni, többen ugyanis sérüléssel érkeztek az edzőtáborba. Simon Ádám és Vanczák Vilmos kihagyta a tréninget, és alapos orvosi vizsgálatokon estek át, majd estére kiderült, hogy mindketten olyan izomsérüléssel bajlódnak, amely nem jön rendbe a szombati Románia és a jövő keddi Feröer-szigetek elleni mérkőzésre.

Vanczákék ezért elhagyták a csapat edzőtáborát, Dárdai Pál pedig két új játékost hívott be helyükre az együttesbe: a debreceni Korhut Mihály és a paksi Fiola Attila kedden reggel csatlakozott a kerethez, a mai edzéseken már mindketten a szakmai stáb rendelkezésére állnak.

Vanczák kiesése már csak azért is érintheti érzékenyen Dárdait, mert Dzsudzsák Balázson kívül ő volt az egyetlen aki gólt szerzett már a románok ellen pályafutása alatt, valamint azért, mert így Varga Józsefnek kell jobbhátvédet játszania minden valószínűség szerint, miután ezen a poszton Dárdai csak az újonc Fiolára számíthat. Ugyanakkor ez a kényszerhelyzet azt eredményezi, hogy miután Varga nem tud védekező középpályásként szerepelni, újabb lyuk keletkezik lévén Simon Ádám is kidőlt.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)

Védők: Fiola Attila (MVM Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Tamás Krisztián (Varese), Varga József (DVSC-Teva)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO)

Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:origo.hu)