Jump to content

NB 1: Papírforma MTK siker az újonc ellen

2014. 10. 05. 18:10

A második helyezett MTK 2-0 arányban múlta felül az újonc Nyíregyháza csapatát hazai pályán (pontosabban a Bozsik stadionbéli albérletében). A mérkőzés legjobbja Torghelle Sándor volt, aki gólja mellett gólpasszt is adott.

Az MTK úgy várta második helyen a Nyíregyháza elleni meccset, hogy riválisai egy meccsel már többet játszottak, hiszen szombaton már pályára léptek. Ennek megfelelően esélyesebbként várta Garami József csapata a bajnokit. A Nyíregyháza dolgát az is nehezítette, hogy nem léphetett pályára legnagyobb gólfelelősük, Bajzát Péter, aki idén már 4 találatot is jegyzett a bajnokságban.

A vezetést a 27. percben szerezte meg az MTK. Vukmir tört előre, majd Horváth Zsoltot játszotta meg, aki bal oldalról adott be laposan, Torghelle pedig ballal a hosszúba lőtt. Vukmir már korábban is hatékonyan segítette a támadásokat, és most is kulcsszerepe volt az akcióban. Az MTK-tól a viszonylag korai vezetés után mindenképpen azt lehetett várni, hogy továbbra is aktívan támadnak majd, nos, ez nem történt meg, különösen igaz ez a második félidőre.

A Nyíregyháza fokozatosan bátorodott fel, és a csereként beállt Koller Krisztián (aki tavaly a PMFC-ben még házi gólkirály volt) révén kétszer is nagy helyzetben hibázott. A kissé álmosan játszó MTK azonban szinte azonnal megduplázta előnyét, lélektanilag ezzel gyakorlatilag eldöntve a találkozót. A gól Hidvégi nevéhez fűződik, aki Torghelle lekészítését vágta a kapuba. Az MTK aztán az utolsó percben egy újabb Dragan Vukmir előretörés után majdnem megszerezte a harmadik gólt is, azonban ordító helyzetben fölévágták a kék-fehérek a labdát.

A 3 pont így is magabiztosan meglett, az MTK továbbra is követi a Videotont a tabellán. Garami József pedig örülhetett, hiszen ez volt a mester 370. győzelme magyar bajnoki mérkőzésen vezetőedzőként.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: futbol.hu)