Jump to content

NB 1: Haladás győzelem a nyugati derbin

2014. 10. 05. 20:16

Kétgólos hazai győzelemmel zárult a labdarúgó NB I nyugati rangadója, ahol a Szombathelyi Haladás a Lombard Pápát fogadta. A találkozón megszerezte első magyar bajnoki gólját Tommaso Rocchi, és 2 hónap után visszatért a pályára Radó András.

A találkozó nem csupán a két csapat földrajzi közelsége miatt érdekes minden alkalommal, hanem Bíró Péter tulajdonos személye, aki korábban a Lombard révén névadó szponzorként éppen Szombathelyen tevékenykedett, jelenleg pedig Pápán, szóval ez is közrejátszik a két csapat rivalizálásában.

A két csapat tabellán elfoglalt helye nem ígért izgalmas mérkőzést, és az sem volt egy jó meccset ígérő statisztika, hogy a bajnokság két legkevesebb gólt szerző csapata mérkőzött egymással, a Pápa 5, a Hali 3 góllal rendelkezett a kezdő sípszó előtt.

A hazaiak bizakodhattak Radó András visszatérése miatt, a Hali legértékesebb játékosa 2 hónapos kényszerpihenőt követően tudott ismét kifutni a pályára, és ez azt is jelentette, hogy először játszhatott először Tommaso Rocchival. Az olasz játékos már eddig is kitűnt a bajnokikon remek labdakezelésével, és egy ilyen szituációt követően szerezte meg a vezetést is csapatának. Egy mélységi, a védők mögé beívelt labdát vett át mellel, majd kapásból ballal a kapuba bombázott, Szűcs Lajos tehetetlennek bizonyult.

A Pápa főként beívelésekkel és Kenesei szabadrúgásai révén próbálkozott, Popin magasságát kihasználva, ám Devecseri Szilárd szorosan fogta a szálfa termetű centert. A második játékrészben a Haladás a nagy kedvvel játszó Radó révén próbált veszélyeztetni, ám a megnyugtató második gólt csupán a 84. percben tudták elérni a hazaiak. Radó a jobbszélen tört be, majd kereste Rocchit, de végül a második hullámban érkező Gyurján elé tálalt, aki gond nélkül betalált.

A Haladás ezzel idén április 13. óta tudott ismét egy meccsen két gólt szerezni, és egy hosszú nyeretlenségi sorozatot tudtak megszakítani, míg a Pápa immáron mérkőzések óta nem képes nemhogy nyerni, de gólt sem nagyon szerezni.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: sport365.hu)