Jump to content

NB 1: Háromgólos újpesti győzelem a Dunaújváros ellen

2014. 10. 04. 22:25

A Pápa elleni gól nélküli döntetlen érthetően nem volt túl jó eredmény az Újpestnek múlt héten. Ezúttal sikerült javítaniuk, és egy magabiztosnak tűnő 3-0-ás győzelmet felmutatni, azonban ez a siker közel sem volt olyan sima, mint amilyennek tűnik.

Az Újpestből ezúttal láz miatt kimaradt Forró Gyula, helyére Vadász Viktor került a kezdőcsapatba. Klasszikus csatár ezúttal sem volt, Simon Krisztián játszott leginkább elöl. A találkozó előtt köszöntötték a gerincproblémák miatt 23 évesen visszavonulni kényszerülő Lázár Bencét, az Újpest idén Nyíregyházára kölcsönadott csatárát.

Az első félidő nem bővelkedett helyzetekben. Az Újpest részéről csupán Simon próbálkozott, azonban a helyzetei kimaradtak. A vezetést így is sikerült megszerezni, Vasziljevics büntetőjének révén. Vasziljevics egy pimasz, "Panenkás" büntetővel járt túl Milinte eszén.

A második félidő aztán már sokkal jobb volt. Eleinte az Újpest dolgozta ki a helyzeteket, azonban azok továbbra is kimaradtak. Simon aktív maradt, de Bardy előtt is egy ordító ziccer adódott, amit centikkel lőtt fölé. Az Újpest kapufáig is eljutott, azonban a végén ottvolt a levegőben, hogy bármikor egyenlíthet a Dunaújváros. Ez Nikházi csattanós kapufájánál is látszott. Azonban a 87. percben egy kontrából a lila-fehérek be tudták biztosítani sikerüket, Simon révén, aki ezt már nem hibázta el. A pontot az i-re pedig a csereként beállt Sztaniszavljevics tette fel a 93. percben. Ezzel a Dunaújváros továbbra is nyeretlen.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: origo.hu)