Jump to content

NB 1: Először kapott ki idén a Paks, továbbra is hibátlan a Vidi

2014. 10. 04. 20:23

Idei első vereségét szenvedte el az MVM-Paks. Csertői Aurél csapata otthon kapott ki a Kecskeméttől, 3-2 arányban. A Videoton pedig továbbra is elképesztő iramot diktál, ezúttal a Pécs volt a fehérváriak áldozata, a találkozón ráadásul a bombaformában levő Nikolics duplázni tudott.

PMFC - Videoton 0-2

A Pécs az utóbbi időszakban elkezdte gyűjtögetni a pontokat, szóval némileg bizakodva tekintettek ez elé a mérkőzése elé is. A Videotonnal kapcsolatban pedig lassan elfogynak a jelzők, Juan Carrillo csapata ugyanis eddig minden mérkőzését megnyerte, ráadásul alig kapnak gól, ellenben mérkőzésenként általában minimum kettőt szereznek, elsősorban a góllövőlistát magasan vezető Nikolics révén. A mérkőzés pedig ennek megfelelően is zajlott le.

A Vidi már az első félidőben kétgólos előnyre tudott szert tenni. Érdekesség, hogy a vezető találat előtt még a Pécsnek volt helyzete, melyet egy véleményes les miatt megállított a játékvezető, az ellentámadásból pedig Nikolics egy hihetetlenül nagy góllal megszerezte a vezetést. A második gól szintén egy érdekes szituáció, ugyanis egy jobb oldali beadás után Nikolics Causic mellett juttatta a hálóba a labdát, azonban a visszajátszás során látszott, hogy igazából ez Causic öngólja volt, a találatot azonban végül Nikolicsnak adták. A pécsieket egy sérülés is sújtotta, a félidőben kapust kellett cserélnie Véber Györgynek, Polekszics helyére Gőcze Gergő állt be. Ő nem kapott már gólt, a Videoton azonban így is simán nyert, és ezzel 10-ből 10 az idei mérlege a fehérváriaknak.

Paks - Kecskemét 2-3

Odalett a Paks veretlensége. Előzetesen sokan talán arra számítottak, hogy majd a bepótolandó, Diósgyőr elleni mérkőzésen szakadhat meg az idei nagy sorozat, azonban a Kecskemét már most meglepetést tudott okozni. A vezetést a Kecskemét már az ötödik percben megszerezte, Bebeto révén, azonban a Paks szinte azonnal egyenlíteni tudott, Kovács jóvoltából. Több gól már nem is esett a félidőben. Aztán a második játékrészben 3-1 arányban megugrott a KTE, Botka és Balázs Zsolt jóvoltából, Balázs góllal és gólpasszal borzolta a paksi nézők idegeit. Az utolsó percben még szépíteni tudott a Paks, Haraszti távoli lövésével, azonban egyenlíteni már nem volt idő, így idén először kapitulált Csertői Aurél csapata.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu , nemzetisport.hu ; fotó: rangado.hu)