Jump to content

NB 1: DVTK győzelem a Ferencváros ellen

2014. 10. 04. 16:29

Legyőzte a Ferencvárost a DVTK a labdarúgó NB I tizedik fordulójának rangadóján. A piros-fehérek 2-1 arányban diadalmaskodtak, a találkozó hőse Takács Tamás volt, aki gólpasszt adott, majd maga is a kapuba talált.

A hazai csapat már 6 perc elteltével megszerezte a vezetést. Takács Tamás futott el a jobbszélen, majd okosan visszagurított a második hullámból érkező Miroslav Grumic elé, akitől egyébként az akció is indult. Grumic pedig nem hibázta el a helyzetet, idei negyedik gólját szerezve ezzel.

Három perccel később azonban gyorsan egalizált a Fradi. Bönig bolondított meg mindenkit a bal oldalon, majd lőtt, a labda pedig kijött a kapufáról, pont Gera elé, aki néhány lépésről az üres kapuba passzolt.

Az első félidő még két ordító helyzetet hozott, mindkettő fejesből történt, előbb Lamah beadását Gera, majd Barcziét Griffiths bólintotta mellé.

A mindent eldöntő gól egy óra játék után esett. A csereként beszállt Gosztonyi a bal oldalról ívelt középre, Griffiths megcsúsztatta azt, ami így Takács elé került, aki nem hibázott.

A hajrában hullámzott a játék, hol a Fradi, hol pedig a DVTK állt közel a gólhoz, mondhatni "kettészakadt a pálya", azonban végül több gól nem esett. A Diósgyőr ezzel 32 év után tudta legyőzni hazai pályán a Ferencvárost. A DVTK támadó felállása így kifizetődött, megérte 3 csatárral (Griffiths, Grumic, Takács) kezdeni a mérkőzésen.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu ; fotó: boon.hu)