Jump to content

NB 1: Meglepetés: A Győr kikapott Felcsúton

2014. 10. 03. 20:59

Danilovics kapus bravúrjainak köszönhetően otthon tudta tartani a három pontot a PAFC a Győri ETO ellen. A vendégek esélyesebbek is voltak, két 11-est is kaptak, vezettek is, a végén mégis a Puskás Akadémia örülhetett a végén.

A hazaiak két győzelemmel a hátuk mögött várták az összecsapást, a győriek pedig idén várakozáson alul teljesítenek, ennek ellenére azért az ETO számított a mérkőzés esélyesének. Ennek megfelelően már a 18. percben megszerezték a vezetést Horváth Ferenc tanítványai. Vaszicsku buktatta Rudolf Gergelyt, a szűk válogatott keretből a héten kimaradó sértett pedig értékesítette a tizenegyest, Danilovics nem tudott hárítani. Ekkor még.

Ugyanis a félidő végén ismét megismétlődött az előző jelenetsor. Vaszicsku szabálytalankodott, pontosabban kezezett a büntetőterületen belül, a labda mögé ismét Rudolf állt, Danilovics ezúttal azonban túljárt a csatár eszén. Végül még az első 45 perc lefújása előtt egyenlített is a PAFC, egy csodálatos góllal. Lencse a tizenhatoson belül egy beadást úgy vett át, hogy a labda magasra pattant a lábáról, azonban pont ez csapta be Pogacsics kapust, aki "elszállt", Lencse pedig a lehulló labdát egy félig ollózó mozdulattal a felső sarokba vágta, parádés és akrobatikus gól volt.

Így mondani lehetett, hogy a momentum a hazaiakhoz került az első félidő végén, teljesen jogosan hitték el a felcsútiak, hogy lehet itt keresnivalójuk. A Győrnek természetesen nem felelt meg az 1 pont, támadtak is becsülettel, azonban Danilovics ihletett formában védve óvta meg kapuját a góltól, a felcsútiak pedig egy kontrából megszerezték a vezetést, Tischler Patrik révén. Danilovics eszén aztán a hajrában sem lehetett túljárni, a kapus bravúrt bravúrra halmozott.

A Győr továbbra sem találja tavalyi önmagát, pedig keret alapján bajnokesélyesként vágtak neki a szezonnak. A Puskás Akadémia FC pedig már zsinórban három bajnokin tudott nyerni, úgy látszik, összeállt Benczés Miklós csapata.

Holnap folytatódik a 10. forduló, többek között a Diósgyőr-Ferencváros rangadóval.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: sport.hir24.hu)