Jump to content

NB 1: Nem bírt a Fradi a Haladással

2014. 09. 28. 20:32

Bár próbálkozott becsülettel, és főleg Böde és Lamah révén helyzeteket is kialakított, végül mégsem tudta legyőzni a Haladást a Fradi. A szombathelyi csapat így értékes ponttal távozhatott a Groupama Arénából.

Ferencváros - Haladás 0-0

Mindkét csapat egy Újpest elleni vereséget tudhat maga mögött, de a Fradi azóta egy ESMTK elleni kupasikerrel némileg enyhíteni tudta az elveszített derbi okozta fájdalmat. Nem csak ezért volt magasan esélyese a meccsnek az FTC, mellettük szólt a hazai pálya előnye, valamint az idei forma és az erősebb játékoskeret is. A Haladásról már nyáron lehetett sejteni, hogy a korábbi évek jó szereplése nehezen megismételhető, és reálisabb lesz a kiesés ellen küzdeni, mint a dobogóért.

A Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót, gyakorlatilag az egész első félidőben inkább ők voltak azok, akik irányították a játékot, és vezették a támadásokat. A legnagyobb lehetőség Roland Lamah előtt adódott, aki egy szép háromszögelést követően kapufát lőtt, de Gerának is volt helyzete.

Fordulás után tovább támadott a Fradi, azonban egy óra játék után éledezni kezdett a Haladás, előbb Gyurján maradt le helyzetben kicsivel Iszlai beadásáról, majd Dibusznak kellett egy perdítést védenie, szintén Gyurján jóvoltából. A közönség mindeközben egyre elégedetlenebb lett, és ezt füttyszóval is kifejezték. Thomas Doll próbált belenyúlni a meccsbe, és pályára küldte a nyáron a Haladástól megszerzett Ugrai Rolandot. A Halinak jó lett volna az iksz is, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a vendégkapus Rózsa Dániel már a 67. percben sárga lapot kapott időhúzásért.

A végén még Böde, illetve Lamah előtt is adódott helyzet, azonban a Fradi nem tudott betalálni, gól nélküli döntetlennel ért véget tehát a találkozó.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: nemzetisport.hu)