Jump to content

NB 1: A Fradi győzelemmel, az Újpest vereséggel hangolt a derbire

2014. 09. 14. 20:15

Továbbra is százszázalékos tudott maradni a Videoton, a listavezető ezúttal az Újpest ellen szerezte meg a három pontot. A lilák így vereséggel a hátuk mögött mehetnek a Fradi elleni derbire, nem úgy, mint a zöldek, akik a Puskás Akadémia ellen arattak győzelmet.

Videoton - Újpest 2-0

Igazi rangadóra került sor vasárnap a Sóstói úti Stadionban, ahol a hibátlan Vidi a veretlen Újpestet fogadta. A liláknál hiányzott a hétközben kupameccsen megsérülő új center, Kim Ojo, így ezúttal Simon Krisztián játszott alkalmi centert. Az időjárás ezúttal is rányomta bélyegét egy hétvégi bajnokira, ugyanis egy végletekig eláztatott gyepszőnyegű pályára kellett kifutniuk a játékosoknak, már az első percekben leragadtak a futballisták, és a labda is néha megállt egy tócsában. Az első játékrészben az Újpest előtt adódott több lehetőség, a vezető gólt azonban a Videoton szerezte meg, Juhász Roland révén. A válogatott középhátvéd Oliveira bal oldali beadását fejelte be. Fordulás után aztán megduplázta előnyét a fehérvári csapat, Gyurcsó passzát Nikolics váltotta gólra. Magabiztosan tartotta előnyét a Vidi, közben pedig a nap is kisütött. Az eredmény végül nem változott, maradt a 2-0. Sikerével a Videoton továbbra is hibátlan, hétből hét győzelem a mérlegük, az Újpest pedig készülhet a Fradi elleni derbire.

Ferencváros - Puskás Akadémia 2-1

Az új stadionjában eddig kimondottan jól játszó Fradi az idén még nyeretlen Puskás Akadémiát látta vendégül a hetedik forduló zárómeccsén, minden a hazai győzelem mellett szólt tehát. A Fradi az első félidőben másfél perc alatt két gólt szerezve tett szert tetemes előnyre. Előbb Lauth fejelt a kapuba, majd az ő beadását fejezte be Böde Dániel sikeresen, hamar komoly hátrányba került Benczés Miklós csapata ezzel. Ennyi is volt a félidő, kétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidőben aztán a Fradi lefutballozta riválisát a pályáról. Futószalagon érkeztek a zöld-fehér helyzetek, egy dolog hiányzott csak, az újabb gól. A Puskás teljesen beszorult, mígnem aztán a 78. percben a semmiből szépítettek a vendégek, a csereként beállt Sallai révén. A góltól vérszemet kapott a Puskás Akadémia, és átvették a mérkőzés irányítását a maradék időben. Az egyenlítés azonban nem sikerült, így a mérkőzés egészét nézve megérdemelten nyert a Ferencváros.

(Fotó: nb1.hu)