Jump to content

NB 1: Pályán a Fradi, lesz Vidi-Újpest rangadó is

2014. 09. 13. 11:00

Igazi rangadókat is rendeznek az NB I hetedik fordulójában. A százszázalékos Videoton otthonába az Újpest látogat, az újoncok egymás ellen mutathatják meg mit tudnak, míg a Fradi a nehéz helyzetben lévő Puskás Akadémiát fogadja.

2014. 09. 13. szombat 18:30 Nyíregyháza - Dunaújváros

A két feljutó újonc mérkőzése mindig izgalmas. A Dunaújváros utolsó és még nyeretlen, a Nyíregyháza a középmezőny alján tanyázik. Nagyjából előzetesen is ezt vártuk, továbbá a hazai pálya is a Nyíregyháza mellett szól, de ki ellen legyen esélye a Dunaújvárosnak, ha nem a másik újonc ellen?

Elhalasztva: Paks - DVTK

Mutatott forma alapján az egyik legnagyobb rangadó lehetett volna ez, hiszen a második Paks fogadta volna a szintén veretlen, harmadik Diósgyőrt a szombati utolsó mérkőzésen. Azonban a heves esőzések miatt a paksi pálya alkalmatlan a mérkőzés megrendezésére, így elhalasztották a találkozót, a dátumról az MLSZ Versenybizottsága később dönt majd.

2014. 09. 14. vasárnap 16:30 Videoton - Újpest

A Vidi hibátlan eddig, de az Újpest is rég kezdte ilyen jól a bajnokságot. A lilákkal kapcsolatban hír, hogy aláírt a nagyon várt center, a nigériai Kim Ojo, azonban hét közben kupameccsen le is sérült, szóval továbbra is csatárgondokkal küzd az Újpest, ez pedig a Vidi ellen nem biztos, hogy belefér majd. Pedig elkélne a javulás, mert nehéz meccsek várnak a kupagyőztesre, a Vidi után a derbi következik nekik a Ferencváros ellen.

2014. 09. 14. vasárnap 18:30 Ferencváros - Puskás Akadémia

A Fradi kis küszködés után simán nyert hétközben Vecsésen és továbbjutott a kupában, továbbá megszereztek egy jónevű belga szélsőt Roland Lamah személyében. A jó szélsőjáték a kisebb, betömörülő csapatok ellen lesz főképp szükséges, ilyen a Puskás Akadémia is. A felcsútiaknál elvették a játékosok szponzorautóit a gyenge szereplés miatt, viszont ha a Fradit sikerülne két vállra fektetniük az új Groupama Arénában, akkor biztos visszakapnák Benczés Miklós tanítványai.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: boon.hu)