Jump to content

NB 1: Félbeszakadt a Győr mérkőzése, meglepetésre kikapott a Debrecen

2014. 09. 13. 20:59

Az NB I hetedik fordulójának szombati mérkőzései közül a Paks-DVTK előzetesen elmaradt, a KTE-Győr pedig félbeszakadt egy óra játék után. A Loki meglepetésre kikapott otthon a Pécstől, a Honvéd elrontotta Rocchi bemutatkozását, az újoncrangadó pedig döntetlen lett.

Debrecen - Pécs 0-2
Meglepetésre a címvédő ellen tudott először nyerni idén a Pécs, pont akkor, amikor a felszámolás lebeg Damoklész kardjaként a baranyai klub felett. A találkozón a DVSC kezdett jobban, Kulcsár révén kapufát is szereztek. Irányított a Loki, a Pécs magára húzta ellenfelét, és gyors kontrákkal igyekeztek ellentámadásokat vezetni a mecsekaljaiak. A legnagyobb PMFC helyzet Szatmári Lóránd előtt adódott, gurítását azonban Máté a gólvonalról kivágta. A második félidő elején az előrehúzódó Uzoma tört be a tizenhatoson belülre, akit Novakovics buktatott, a jogos 11-est Mohl értékesítette. A Loki innentől elkeseredetten ment előre, míg a Pécs kényelmesen folytathatta a védekezését és az abból indított kontrákat, és egy ilyenből a 92. percben a csereként beszállt Pölöskey el is döntötte a meccset.

Budapest Honvéd - Haladás 2-0
Olaszos rangadó volt ez az NB I-ben, a Honvédban olasz a vezetőedző (az előző is az volt), játékosok is érkeznek Itáliából, míg a Haladás a héten tett pontot Tommaso Rocchi ügyére. Ahol a hazaiak szereztek vezetést, egy megpattanó szabadrúgásból Christian Portilla köszönt be Rózsa Dánielnek. Ezután elég lapossá vált a találkozó, hogy aztán még a szünet előtt megduplázza előnyét a Honvéd, Youla tálalt Hidi elé, aki bal belsővel okosan helyezett a felső sarokba. Artner a félidőben lecserélte Rocchit, javulás azonban nem állt be a Haladás játékában, a Honvédnak pedig kényelmes volt az állás. Nagyon kellene a hatékony támadójáték Szombathelyre, ugyanis április 13 óta nem tudott egynél több gólt szerezni bajnokin a Hali. Ezúttal azonban egyet sem, így a Honvédnak belefért a második félidőbeli visszafogottabb teljesítmény is.

Nyíregyháza - Dunaújváros 0-0
Újoncrangadón látogatott Nyíregyházára a Dunaújváros. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a kapuk azonban nem zördültek meg. Érdekesség, hogy a hazaiak fél óra után már cseréltek, Sándor helyett Huszák érkezett. A második játékrész jobb játékot hozott, előbb a vendégek veszélyeztettek, Böőr és Nikházi révén, majd a hazaiak voltak aktívabbak, gól azonban végül nem esett. Ezzel a Dunaújváros, lehet ideiglenesen, de elmozdult az utolsó helyről, míg a Nyíregyháza 9. a tabellán.

Kecskemét - Győr 1-1, majd az 58. percben a pálya alkalmatlansága miatt félbeszakadt
A találkozó elején főleg a KTE volt aktívabb, leginkább Bebeto révén, aki negyed óra elteltével a kapufát is eltalálta. A 25. percben aztán felgyorsultak az események. Előbb Balázs ment el a jobbszélen, beadását Bebeto juttatta a kapuba, azonban a játékvezető érvénytelenítette a gólt, mivel Balázs beadása előtt kiment a labda. Szinte az ellentámadásból pedig Strestik a másik kapu előtt nem hibázott, vezetést szerezve csapatának. Nem roppant össze azonban a KTE, Savic révén szinte azonnal egalizáltak a hazaiak. A második félidőre a körülmények szinte teljesen irreálisakká váltak, mindenütt vízben tocsogó játékosokat lehetett látni. Solymosi meg is elégelte a csúszkálást, és az 58. percben az öltözőbe vezényelte a két csapatot.

Fotó: nso.hu