Jump to content

NB 1: Pápán az MTK, Debrecenbe látogat a Pécs, debütálhat Rocchi

2014. 09. 12. 00:00

Kéthetes szünet után folytatódik az NB I, a hetedik forduló nyitómeccsén az MTK látogat a Bakonyba. Szombaton a gyengén szereplő Pécsre a bajnok DVSC vár, a Kecskemét a Győr ellen javíthat, a Haladásban pedig debütálhat Rocchi, a korábbi Lazio sztár.

2014. 09. 12. péntek 19:00 Lombard Pápa - MTK

Edzőváltás után fogadja a Pápa az MTK-t. Meglepetésként hatott, hogy Mátyus János a mondhatni jó szereplés ellenére felállt a kispadról. Megbízott vezetőedzőként a kapusedző, Kovács László irányítja innentől a bakonyaljaiakat. Az MTK is jól rajtolt, a Fradival holtversenyben állnak a kék-fehérek, ráadásul legutóbb pont a zöldeket győzték le az örökrangadón. Esélyesebb az MTK, ha győznek a budapesti kék-fehérek akkor győzelemmel állíthatnak emléket a klub legendájának, a minap elhunyt Sándor "Csikar" Károlynak.

2014. 09. 13. szombat 14:30 DVSC - Pécs

Egyik csapat sem kezdte jól az idényt. A Debrecen címvédőként rajtolt úgy, hogy nem csak a rangadókat, de a kötelező győzelmeket sem sikerült hozni, míg a Pécs eddig nyeretlen, legutóbb még az akkor utolsó Kecskemét ellen sem sikerült győzedelmeskedniük. Ráadásul a héten felröppentek azok a hírek is, hogy akár megszűnhet a csapat NB I-es tagsága. Ilyen előjelekkel nagy meglepetés lenne, ha pont Debrecenben sikerülne megszerezni az első győzelmet a Véber legényeknek.

2014. 09. 13. szombat 16:30 Budapest Honvéd - Haladás

Két építkezőben levő csapat feszül egymásnak, ráadásul mindkettőnél érvényesül az olaszos vonal. A Honvédnál ez már megszokott, Marco Rossi után az új edző, Pietro Vierchowod is Itáliából érkezett, elképzeléseit pedig kisebb-nagyobb sikerrel próbálja megvalósítani. A Haladás egyértelműen gyengült nyáron, az ősz elején azonban sikerült erősíteni. Lezárult a Rocchi saga, érkezett a szlovák válogatott Kopunek is, ráadásul mindkét játékos papírjai megérkeztek, szóval pályára léphetnek szombaton. És végül Radó András is maradt Szombathelyen, minden adott tehát, hogy a Hali elinduljon felfelé a tabellán.

2014. 09. 13. szombat 18:30 Kecskemét - Győr

A Kecskemét a Pécs ellen győzött két hete, és ezzel el is mozdult a kieső helyekről, most azonban nagyobb falat vár rájuk. A Győr a Lokihoz hasonlóan gyengébben kezdte az idényt, a KTE ellen pont kapóra jönne egy önbizalomnövelő győzelem. Horváth Ferenc pedig volt csapata ellen vezetheti a Győrt. Az ETO-val kapcsolatos hír még, hogy a Fradi volt balhátvédje, Sváb Dániel a győriekhez igazolt Cottbusból.

Fotó: nso.hu