Jump to content

NB 1: Győzni tudott Pápán az MTK

2014. 09. 12. 21:18

Vass Patrik 45. percben szerzett találatával az MTK nyert a Pápa ellen a labdarúgó NB I hetedik fordulójának nyitómérkőzésén. A pápaiaknak ez volt az első mérkőzésük Mátyus János vezetőedző lemondása óta.

Az MTK a papírformának megfelelően mezőnyfölényben futballozott, azonban ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ez egészen az első félidő végéig megállta a helyét, ekkor azonban megszerezték a vezetést a vendégek. Hídvégi adott be balról, Bogunovics elmélázott, így még a nem túl magas Vass Patrik is könnyedén fejelhetett a kapuba. Hamar eszmélt a Pápa, és majdnem még az első félidőben egyenlített, azonban Faggyas lövését Hegedüs kapufára paskolta.

A második játékrész úgy indult, ahogy az első, inkább az MTK volt aktívabb, azonban ahogy telt az idő, egyre inkább engedték át a fővárosiak a teret a pápaiaknak, akik helyzeteket is kidolgoztak. A legnagyobb lehetőség Zulevs és Csilus előtt adódott, azonban mindkétszer bravúrral védett Hegedüs. A végeredmény maradt az 1-0, mellyel az MTK továbbra is az élboly tagja, de a Pápa sem lehet csalódott, hiszen így is a középmezőnyben fognak maradni, egyelőre távol a kieső helyektől.

Fotó: nso.hu