Jump to content

F1: Räikkönennél a Ferrari az utolsó állomás

2014. 09. 11. 08:58

Izgalmas és igen csak sűrű napokat tudhat maga mögött a Ferrari Forma 1-es csapata. Hetek óta pletykálták, hogy Luca di Montezemolo lemondt elnöki tisztségéről, és bár a találgatásokat hevesen tagadták az olaszok, a Presidente végül tényleg lemondott. A csapat története egyik leggyengébb szezonját futja, két dobogós hely mindössze a termés a bajnoki sorozatban. Az állandóság most jól jönne a Ferrari háza táján, erről pedig Kimi Räikkönen gondoskodhat, aki hűségesküt tett az istálló mellett.

A világbajnok finn ugyanis egy interjúban kijelentette, hogy pályafutását a tervei szerint a Ferrarinál szeretné befejezni, esze ágában sincs felbontani a szerződését, nem gondolkodik a csapatváltáson. A 34 éves versenyző az utolsó akinek sikerült egyéni vb-címet nyernie a Ferrarival, a WRC-s kirándulás, valamint a Lotus csapatánál eltöltött időszak után idén tért vissza legnagyobb sikerének helyszínére. A visszatérés ugyanakkor messze nem diadalmenet, a finn klasszis legjobb eredménye idén eddig egy negyedik hely, dobogón még nem állt, 41 pontja van 80 egységgel van lemaradva a csapattárs Fernando Alonsótól.

Räikkönen sosem titkolta, hogy nehézségei vannak a Ferrarinál, nem tetszik az autó, nem érzi jól magát benne, ugyanakkor az utóbbi időszakban a javulás jeleit lehet felfedezni nála. Korábban találgatások láttak napvilágot arról, hogy a finn esetleg elhagyja az istállót a szezon végén, ám Räikkönen ezt a pletykát hevesen tagadta.

"Soha sem mondtam, hogy feladom. Az egyetlen dolog amit mondtam, hogy a pályafutásomat a Ferrarinál fogom befejezni. Ezt követően kaptak szárnyra a találgatások, hogy az idény végén befejezem, de én soha sem mondtam, hogy mikor. A lapok csak pletykálnak, kitalálnak dolgokat. Nem vagyok már fiatal gyerek, valamit szeretnék azért kezdeni az életemmel a Forma 1-en kívül is. De egyelőre konkrét terveim nincsenek, a pályafutásomat a Ferrarinál fejezem be, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő" - adott konkrét útmutatást ferraris pályafutásával kapcsolatban Räikkönen.

A Forma 1-es világbajnoki sorozat következő állomása a jövő héten esedékes Szingapúri Nagydíj.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:w3walls.com)