Jump to content

Tenisz világranglista: Cilic, Nishikori és Fucsovics is javított

2014. 09. 09. 11:26

A US Open-győztes horvát Marin Cilic négy, míg a hétfői döntőben alulmaradt japán Nisikori Kei három helyet javított a férfi teniszezők legfrissebb, kedden kiadott világranglistájának élcsoportjában.

Az élen a helyzet továbbra is változatlan: a most elődöntőig jutó Novak Djokovic a világelső, előnye ráadásul hatalmasat nőtt, hiszen, a második Rafael Nadal címvédő lett volna a US Openen, ha elindul. Ám mivel sérülés miatt visszalépett, 2000 pontot vontak le tőle, így csaknem 4000 pont (azaz két Grand Slam bajnoki cím) lett a hátránya a szerbbel szemben. Közelebb jött viszont a tavalyi US Open után javító Roger Federer, ugyanis 640 pontra megközelítette a spanyolt.
A negyedik helyen továbbra is Federer honfitársa, Stan Wawrinka áll.

Nishikori bejött a legjobb 10 közé, és már nyolcadik helyen áll, míg A bajnok Cilic a 16. helyről lépett előre a 12. pozícióba.

Szintén sokat javított a negyedik körig jutó Roberto Bautista Agut, valamint a legjobb nyolcig menetelő Gael Monfils, aki a 18. helyen tért vissza a top 20-ba.

A legjobb magyar, a múlt héten Genovában elődöntős Fucsovics Márton 12 helyet ugorva a 140. helyen áll. A nyíregyházi játékos ezen a héten a lengyelországi Szeczinben sorra kerülő, 106 ezer dollár összdíjazású salakpályás challenger-tornán próbál szerencsét.

(Fotó: bbc.com)