Jump to content

NB 1: Kizárják a PMFC-t?

2014. 09. 08. 14:42

A Figyelő című gazdasági hetilap arról számolt be legújabb számában, hogy felszámolás indulhat meg a Pécs labdarúgócsapatát üzemeltető kft-vel szemben. Ha ez tényleg megvalósul, akkor azzal a PMFC automatikusan elveszíti NB I-es tagságát.

A Figyelő szerint a Pécset bármikor kizárhatja az MLSZ, ugyanis a NAV bejelentése miatt már egy hónapja megindult az úgynevezett kényszertörlési eljárás a klub ellen. A Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot, ennek oka az, hogy ilyen esetben a jogszabály ezt írja elő.

Az MLSZ erre még nem reagált, azonban a kényszertörlés elméletileg mindig a vállalkozás megszüntetésével zárul, és nem visszafordítható folyamat. Azonban emlékezhetünk a tavalyi Újpest mizériára, ahol hasonló hírek keringtek, végül azonban "megmenekült" a lila-fehér csapat, sőt, kupát is nyert. Azonban ha már tavalyi események, és Pécs, emlékezhetünk arra is, hogy a PMFC-nek az előző szezonban is voltak pályán kívüli gondjai, arról szóltak a hírek, hogy nem kapnak fizetést a játékosok, és Matyi Dezső tulajdonos kiszállásáról is szó volt, végül azonban maradt az Alexandra könyvkiadó tulajdonosa a klub élén.

A PMFC részéről még nem reagáltak a hírekre, majd hamarosan közleményben tudatják a fejleményeket. Jelenleg azonban nagyon úgy fest, hogy a pécsi szurkolóknak nem csupán a csapat harmatos bajnoki szereplése miatt kell izgulniuk.

Forrás: nso.hu, Figyelő ; fotó: sport365.hu