Jump to content

Az UEFA eltörölte a Fradi pénzbüntetését

2014. 09. 06. 15:41

A Ferencváros hivatalos honlapja szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eltörölte a Ferencvárosra korábban kirótt 20 ezer eurós büntetését.

A Fradi a Sliema Wanderers elleni mérkőzésein mutatott szurkolói viselkedés miatt kapott fegyelmi büntetést az Európai Labarúgó-szövetségtől, ám sikerrel fellebbezett a döntés ellen. Az UEFA tájékozatása szerint a két találkozón tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartás miatt a klubot 20 ezer euró pénzbüntetéssel, valamint stadionjának részleges szektorbezárásával sújtotta.

Az UEFA fellebbezési testülete szeptember 4-én a szövetség nyoni székhelyén hallgatta meg az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is.

A tárgyalást követően az UEFA másodfokú határozatában hatályon kívül helyezte az ügyet, a pénzbüntetést eltörölte, míg a már letöltött szektorbezárás-büntetést érintetlenül hagyta, minden további indoklás nélkül.

„Az FTC megerősíti azon elkötelezettségét, hogy – az UEFA szabályaival összhangban – zéró toleranciát érvényesít minden rasszista, kirekesztő, antiszemita, vagy szélsőséges szurkolói magatartással szemben, és kéri tisztelt szurkolóit, hogy amint a legtöbben eddig is, sportszerűen és szélsőséges megnyilvánulásoktól mentesen buzdítsák szeretett csapatunkat” – olvasható a Fradi honlapján.

A további szükséges intézkedésekről a Ferencváros vezetősége majd azután dönt, ha az UEFA indoklása is megérkezik.

(Fotó: fociclub.hu)