Jump to content

Ligakupa: Ikszelt a Fradi Pakson

2014. 09. 03. 21:10

A magyar labdarúgó Ligakupa első körében a Ferencváros Paksra látogatott. A budapesti zöld-fehérek elsősorban fiatalokkal álltak fel, és hamar megszerezték a vezetést. Sokáig úgy tűnt, nyernek is, ám a Paks a hajrában a friss igazolás, Haraszti révén egyenlíteni tudott.

A Ligakupa első fordulójában mindkét csapat tartalékos összeállításban állt ki, annak ellenére is, hogy hétvégén nem lesz bajnoki forduló a válogatott szünet miatt. A Paksnál pályára lépett a Vidiből érkező Haraszti, valamint a Diósgyőrtől megszerzett Vági, míg a Fradinál zömmel fiataloknak adott bizalmat Thomas Doll, a legifjabb Popov Patrik volt, aki 1997-ben született.

Az időjárás se volt kegyes a csapatokhoz, szakadó esőben idult kilencvenperces útjára a labda. A Fradinak hamar cserélnie kellett Kárász sérülése miatt, ez azonban a vártnál jobban sült el, a helyére beállt Zsivoczky ugyanis szinte első labdaérintéséből bombagólt lőtt. A Paks majdnem azonnal tudott reagálni, Eppel fejese azonban a felső lécet találta telibe Haraszti szögletét követően.

A második játékrész elején a Paks, majd a Fradi volt aktívabb, sokáig azonban úgy tűnt, marad a 0-1. A 85. percben azonban Haraszti szabadrúgásból egyenlíteni tudott, 1-1 lett tehát a végeredmény. A Fradi szurkolók a tehetséges fiatalok bemutatkozásának örülhetnek, a paksiak pedig annak, hogy Haraszti révén egy a pontrúgásokat hatékonyan elvégző játékost szereztek.

(Fotó: nb1.hu)