Jump to content

Válogatott: Szalai ismét kimaradt, a szurkolók meghívnák

2014. 08. 29. 16:12

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pintér Attila a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az észak-írek elleni szeptember 7-i Európa-bajnoki selejtezőre. A kapitány ezúttal is kihagyta Szalai Ádámot, aki a Hoffenheim csapatában góllal mutatkozott be a Bundesliga idénynyitóján és a német lapok szerint is kiváló teljesítményt nyújtott.

Pintér Attila lassan most már le sem fogja tudni mosni magáról, hogy ellenérzései vannak Szalai Ádámmal kapcsolatban. A Hoffenheim csatára emlékezetes interjúban kritizálta a magyar labdarúgás rendszerét, nem kímélte a honi edzőtársadalmat sem az emlékezetes hollandok elleni kiütéses vereséget követően. Pintér Attila Szalai nyilatkozatát igen csak elítélte és bár állítólag beszéltek és egyeztettek ezt követően, a játékos máig nem kapott meghívót a szakembertől. Szalai a legutóbbi idényben a vártnál talán gyengébben teljesített, ám beugróként így is hét gólt szerzett a Schalke csapatában, amely mégsem az NB I, hanem a világ három legerősebb bajnoksága között jegyzett Bundesliga egyik élcsapata. Pintért nem győzte meg Szalai teljesítménye, és úgy tűnik, hiába szerzett gólt a csatár új csapata a Hoffenheim idénynyitóján és hiába írtak róla pozitívan a német lapok, Szalai ezúttal sem lesz a Pintér által irányított válogatott tagja az észak-írek ellen.

Az NSO is foglalkozik Szalai kihagyásával, a sportnapilap olvasóinak fel is tette a kérdés, hogy egyetértenek-e Pintér döntésével. A válaszlehetőségek között a "Hiba! Kire is épülne a jövő magyar válogatottja, ha nem a legmagasabban jegyzett bajnokságban játszó magyarra" opció kapta a legtöbb szavazatot, cikkünk megjelenésekor egészen pontosan 973-an gondolták, hogy Szalainak helye van a keretben. 613-an azt a választ jelölték meg, amely így hangzott: "Nem, ebben a gyenge mezőnyben meg kell adni az esélyt" (Szalainak, a szerk.). A harmadik legtöbb voksot a "Kit érdekel a válogatott" válaszlehetőség kapta, de érkezett szavazat arra az opcióra is, amely Szalainak a legutóbbi Bundesliga szezonban nyújtott gyengének titulált teljesítményére vonatkozott, valamint azt a lehetőséget is többen megjelőlték, amely úgy szólt, hogy ha egyszer valaki lemondja a válogatottságot, azt felejtsék el.

Szalai Ádám tehát kimarad az észak-írek elleni keretből és valami azt súgja, hogy a következő összecsapásra sem kap majd meghívót, hacsak nem kezdi el ontani a gólokat a Bundesligában. Akkor azért már Pintér sem fogja tudni megmagyarázni, hogy miért hagyja ki a jelenlegi magyar labdarúgás legmagasabban jegyzett csatárát.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:blikk.hu)