Jump to content

NB 1: Kiütötte a Vidi az MTK-t, ikszelt a KTE a Dunaújvárossal

2014. 08. 23. 20:54

Rangadónak indult, de már az első félidőben eldőlt a listavezető Videoton és az MTK találkozója. A fehérváriak igazi erődemonstrációt tartva ütötték ki Garami József csapatát és továbbra is hibátlanok. A kiesőjelöltek mérkőzése pedig gól nélküli döntetlent hozott.

Videoton - MTK 5-0

Már a második percben vezetést szerzett a Vidi, Kovács István Nagy Tibor rossz felszabadítása után talált a kapuba. Ezután Sándor hagyott ki egy óriási helyzetet, majd Oliveira ugratta ki Gyurcsót, aki ballal a hálóba lőtt. 2-0, és még mindig csak a 12. percben jártunk ekkor. Aztán fél óra játék alat meglett a harmadik, ismét Kovács talált be, Sándor gólpasszából. Érezni lehetett, hogy eldől a mérkőzés, a Vidi ellenállhatatlanul futballozott.

Kovácsot a félidőben lecserélte edzője, azonban tovább működött a fehérvári gólgépezet, Juhász fejesét Nikolics a gólvonalról segítette beljebb. Az MTK ezen a napon rosszabbul teljesített, mint amire egyébként képes, azonban sérülések is nehezítették dolgukat, például csatár poszton ismét Sergio játszott, aki meg sem tudta közelíteni múlt heti jó formáját. A 91. percben aztán a csereként beállt Feczesin is megszerezte első gólját a Vidiben, Gyurcsó beadása után, sarokkal. A könnyed, látványos mozdulat méltó volt a mérkőzés képéhez. A Vidi ezzel továbbra is százszázalékos, az MTK pedig második vereségét szenvedte el, de így is maradt a negyedik helyen.

Kecskemét - Dunaújváros 0-0

A kiesőjelöltek csatája nem hozott látványos mérkőzést. Nem cáfoltak rá helyezésükre a csapatok. Az első félidő ugyan hozott egy gólt, Szavics szabadrúgását Milinte kiütötte, pont Novák elé, aki a kapuba talált. A bíró meg is adta a gólt, azonban a negyedik játékvezető jelzésére később érvénytelenítette azt. A második játékrész legnagyobb helyzete a vendégek előtt adódott, Thiago fejesét Tomas Tujvel bravúrral védte. A gól nélküli döntetlennel mindkét csapat a tabella alsó részében maradt, azonban legalább a KTE megszerezte első, a Dunaújváros pedig második pontját.

(Fotó: sportgeza.hu)