Jump to content

NB 1: Döntetlenre végzett a Győr a pápai monszunban

2014. 08. 23. 22:53

A hatalmas felhőszakadásban megrendezett találkozón a Győr továbbra sem tudott rátalálni a nyerő útra, míg a Pápa Mátyus János és a kiválóan védő Szűcs Lajos vezetésével újabb értékes pontot szerzett egy nagycsapat ellen.

A kezdés előtt özönvízszerű eső áztatta a Perutz Stadion gyepszőnyegét, és a dunántúli monszun ezt követően sem csillapodott. Igazi ítéletidőben kellett tehát a Pápa és a Győr csapatának túljárnia egymás (és így a körülmények) eszén. Előzetesen a Pápa a 6., az ETO a 12. helyen várta a találkozót, tehát az esélyesebb Győrnek égető szüksége volt a pontokra. Ennek megfelelően az első félidőben inkább a Győr volt aktívabb, főleg Priskin tudott helyzetbe kerülni, Szűcs Lajos azonban bravúrokkal védte meg a hazaiak kapuját a góltól.

A szakadó eső aztán a második félidőre sem csillapodott, sőt, addigra már kisebb-nagyobb pocsolyák is kialakultak a talajon, tényleg szinte futballra alkalmatlan körülmények uralkodtak a pápai stadionban. A Győr a második félidőben is ment előre becsülettel, de egyszerűen nem lehetett túljárni Szűcs eszén. A legnagyobb helyzetet Rudolf puskázta el, Szűcs azonban leért a hosszú sarokra.

Az ETO játéka ezen a napon se volt reménytelen, azonban a kapu előtt mintha el lennének átkozva Horváth Ferenc legényei. Csak abban bízhatnak, hogy a következő fordulóban megtörik a rossz sorozat. A Pápa pedig minden dicséretet megérdemel, Mátyus János a Vidi elleni rossz kezdést követően nagyon masszív csapatot épített, bármelyik csapatnak meggyűlhet velük a baja.

(Fotó: nso.hu)