Jump to content

NB 1: Az Újpest spanyol szélsőt igazol, nigériai center érkezhet

2014. 08. 19. 20:47

A 23 éves hispán szélső, Dani Ponce és a közel két méter magas, nigériai Kim Ojo érkezhet hamarosan az Újpest labdarúgócsapatához. A spanyol játékos szerződtetéséből már csak a papírmunka van hátra, míg Ojo a héten dönt, csatlakozik-e a lilákhoz.

Ponce a spanyol másodosztályú Alcorcóntól érkezik, ez a csapat ugyanúgy a Duchatelet érdekeltségébe tartozik, mint az Újpest. A spanyol szélső kölcsönben igazol a kimondottan jól rajtoló IV. kerületiekhez, akiknek azonban legfőbb gondjuk a csatárhiány, hiszen Sztaniszavljevics kényszerül centert játszani, mivel Kabát sérült, Tsibuabua pedig a közelmúltban lett elküldve a csapattól.

Erre a problémára lehetne a megoldás Kim Ojo. A félelmetes fizikai képességekkel megáldott, kétméteres erőcenter korábban Norvégiában együtt futballozott Korcsmár Zsolttal, aki a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy szerinte ilyen képességű futballista tuti nem igazol az NB I-be, ez mindent elmond a képességeiről. Ojo korábban Bergenben játszott együtt Korcsmárral, jelenleg a Genk labdarúgója. Hétvégén megtekintette a DVSC elleni bajnokit, és edzéseken is járt, Kovács Zoltán klubigazgató szerint a transzfer nem a pénzen múlik, hanem azon, hogy Ojo lát-e fantáziát az NB I-ben. Az Újpestnek mindenképpen szüksége lenne csatárra, pláne ha ilyen képességű, és azért is hasznos lenne, mert egy ilyen karakterű támadó akár egymaga is megélne a védők gyűrűjében.

(Forrás: nso.hu, fotó: fmkorea.net)