Jump to content

NB 1: Vasárnap Győr-Fradi rangadóval folytatódik a bajnokság

2014. 08. 17. 11:54

Három találkozó maradt az NB I negyedik fordulójából. A párosítások közül kiemelkedik a Győr-Ferencváros, míg a Pécs Szombathelyre látogat, a Diósgyőr pedig a Kecskemétet látja vendégül.

2014. augusztus 17. 16:30: Győri ETO - Ferencváros

A Fradi egy meccsel kevesebbet játszott a bajnokságban, mégse lehet azt mondani, hogy nincsenek játékban a zöld-fehérek, hiszen vasárnap a Dunaújváros helyett a Chelsea-t fogadták, hétközben pedig Magyar Kupa találkozót játszott Thomas Doll csapata. Az ellenfelek terén eléggé hullámvasúton van az FTC, hiszen Pápa-Chelsea-Hévíz, és most megint egy erősebb ellenfél, az ETO vár rájuk. A Győr nem túl jól kezdte a bajnokságot, kikaptak Pakson, majd nyertek ugyan a Honvéd ellen, de a Videoton ellen megint vereség, ráadásul úgy, hogy kétszer is vezettek, mégis kikaptak 3-2-re. És most hiába megint erősebb ellenfél következik, de egy esetleges vereség után a 4 meccsen szerzett 3 pont a bajnokjelölttől nagyon kevés lenne. A Fraditól pedig érdekes lesz látni, hogy sikerül-e a Chelsea ellen mutatott bátor játékot átmenteni a bajnokságra is.

2014. augusztus 17. 18:30: Haladás - PMFC

Egy hete balszerencsés meccsen kapott ki a Hali Diósgyőrben, az eredmény sima 3-0 volt, de sokáig nem tudott mit kezdeni a DVTK ellenfelével, a szombathelyiek rúgtak egy kapufát is, és két öngólt is szereztek, szóval közel sem volt olyan egyoldalú az a meccs. A hazaiaknál a héten már orvosi vizsgálaton is átesett a két korábbi Lazio futballista, Emílson Cribari és Tommaso Rocchi, szerződtetésükhöz szponzorra lenne szükség. Nagyon várják már őket a Haladásnál, a sorsuk vélhetően eldől a közeljövőben. A másik oldalon Véber György önkritikus nyilatkozatot tett a héten, miszerint túledzette a csapatot, és vállalja a felelősséget, viszont bízik csapatában, hogy az elvégzett munka kamatozni fog előbb-utóbb. Viszont el kellene kezdeni gyűjtögetni a győzelmeket, a Pécs jelenleg a négy nyeretlen csapat egyike.

2014. augusztus 17. 20:30: Diósgyőr - Kecskemét

Jól szerepel eddig a miskolci csapat, veretlenül, és csak egy döntetlennel követik az éllovas Paks-Vidi duót, úgy, hogy sok sérülés és a nemzetközi kupaszereplés megnehezítette Szivics csapatának dolgát. A Kecskemét ezzel szemben a bajnokság eddigi legrosszabb mérlegét tudhatja magáénak, ugyanis mindhárom mérkőzésüket elveszítették. Nagy meglepetés lenne, ha pont a híres diósgyőri oroszlánbarlangban tudnának meglepetést okozni a lila-fehérek, vélhetően már az egy pontnak is örülne a vendégcsapat.

(Fotó: nso.hu)