Jump to content

NB 1: Ikszelt egymással a Hali és a Pécs, hajrában nyert a Diósgyőr

2014. 08. 17. 22:48

Két mérkőzéssel zárult a bajnokság negyedik fordulója. A Haladás és a Pécs találkozóján igazán csak a hazai gól után pörgött fel a meccs, a Pécsnek az egyenlítés után a győzelemre is volt esélye. A másik találkozón a DVTK esélyeshez méltón kezdett, mégis csak a hosszabbításban győzött az utolsó helyezett KTE ellen.

Haladás - Pécs 1-1

A pécsiek kezdőcsapatába bekerült a visszatérő Uzoma, a szűrő középpályás ezúttal balhátvédként szerepelt, az eddig ott szereplő Mohl húzódott előre, Kővári pedig a kispadra szorult. A Haladásnál pedig sérülés miatt nem játszott Radó, Iszlai Bence a padra már leülhetett, és meglepetésre kimaradt a kezdőből a csatár Zamostny. Utóbbi játékos pécsi kötődésű, ahogy Nagy Olivér is, a másik oldalon pedig Gőcze Gergő az, aki a Haladástól igazolt a Mecsekaljára még egy éve.

Az első félidő gólt nem hozott, csupán kisebb lehetőségeket, valamint négy sárga lapot. A két csapat produkciója miatt nem meglepő, hogy mindkét oldalon változtatásokat hozott a félidő. A Pécsnél Kővári állt be Mohl helyett, míg a hazaiaknál kettős csere volt, melynek keretében Városi Viktor is a pályára került, a támadó tavaly éppen a PMFC-t erősítette. Kis idő elteltével aztán megszerezték a vezetést a hazaiak. Nagy Olivér ívelt be szabadrúgást a bal oldalról, Halmosi pedig rá nem jellemző mód fejjel szerzett belőle gólt. A Pécs aztán egyenlíteni tudott, kissé a semmiből, mivel nem előzték meg a gólt heves támadások. Nagy József ment el a jobb oldalon, adott egy esernyőcselt is, majd visszagurított a második hullámban érkező Heffler Norbertnek, aki kapásból a hálóba lőtt. A hajrában aztán Rózsa Dánielnek kellett kétszer is a góltól megmentenie a Haladást. Sikerrel tette ezt, szóval maradt a döntetlen.

Diósgyőr - Kecskemét 2-1

Papíron sima hazai győzelmet ígért ez a párosítás, azonban mint tudjuk a futballt a zöld gyepen játsszák, nem papíron. Mégis a jóval esélyesebb Diósgyőr szerzett vezetést, negyed óra játékot követően, Okuka beadását Grumic fejelte Tujvel kapujába. A gól után is inkább a hazaiak irányították a játékot, a KTE ritkán tudott eljutni Ivan Rados kapujáig. A félidő 1-0-ás eredményt hozott. A mérkőzéssel kapcsolatban érdekesség, hogy Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője korábban a Kecskemétnél töltötte be évekig ezt a pozíciót.

Fordulás után aztán a semmiből egalizált a Kecskemét, Vukasovic révén, aki egy irtózatosan nagy gólt ragasztott Rados kapujába. Sokáig úgy tűnt, ez marad a vége, és első pontját szerezheti a Kecskemét, azonban a hosszabbításban a csereként beálló Takács Tamás közelről megszerezte a győzelmet csapatának. Ebben a gólban is benne volt Okuka, hiszen ismét ő adta be a labdát a jobb oldalról, remek igazolás volt a Kaposvárról érkező jobbhátvéd. A miskolciak így veretlenek maradtak, 3 győzelem mellett csak egy döntetlennel, míg a KTE továbbra is nulla ponttal áll a tabella végén.

(Fotó: boon.hu)