Jump to content

NB 1: Bajnokverés Újpesten

2014. 08. 16. 22:53

Simon Krisztián utolsó percben szerzett góljával 1-0 arányban legyőzte az Újpest a Debrecent a labdarúgó NB I negyedik fordulójában. A győzelem értékét növeli, hogy a DVSC ezúttal nem pihentette legjobb játékosait.

A tavalyi bajnok és kupagyőztes az idei Szuperkupa döntő visszavágóján. Jó receptnek hangzik egy izgalmas meccshez, azonban az első félidő nem támasztotta alá a várakozásokat. Csupán 1-1 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel egy félidő alatt, erre szokták mondani, hogy nagy taktikai csata zajlott a pályán.

A második félidő elején aztán Jovanovic kiállítása után ismét ott volt a lehetőség az Újpest előtt, mint két fordulóval korábban a Diósgyőrrel szemben. Akkor nem sikerült győzelemre váltaniuk a lehetőséget, és sokáig úgy tűnt, ezúttal se. A hosszabbításban azonban Simon Krisztián vállalkozott a büntetőterületen kívülről lövésre, a megpattanó labda pedig a kapuban kötött ki.

Győzelmével ki lehet mondani, hogy jól rajtolt az Újpest, és az élmezőny tagja, négy veretlen meccs után teljesen megérdemelten. A Debrecen pedig rosszul kezdte a szezont, négy mérkőzés után csupán négy pontja van a címvédőnek, és már nyolc pont fórban vannak a Videoton mögött.

(Fotó: origo.hu)