Jump to content

Magyar Kupa: Simán továbbjutott a Ferencváros

2014. 08. 13. 18:38

Óriási különbséggel nyerte meg első idei kupamérkőzését a Fradi, a Zala megye I-es Hévíz otthonában. A barátságos hangulatú meccsen a Fradi nagyon kitömte ellenfelét, 8-0 arányban nyertek a fővárosiak.

Semmi meglepetés nem volt abban, hogy telt ház (1664 néző) fogadta a Fradit Hévízen. A településen nagy népszerűségnek örvend a Ferencváros, még Fradi templommal is rendelkezik a helység. Nem véletlenül mondta Petur András, a mérkőzés szakkommentátora, hogy ezúttal a Fradi volt olyan helyzetben, mint vasárnap a stadionavatón a Chelsea, lépten-nyomon aláírást kértek minden játékostól a helyi szurkolók. Természetesen elhangzott a szokásos nyilatkozat is a meccs előtt, miszerint a Fradi nem akarja félvállról venni a mérkőzést.

Az összeállítás is ezt tükrözte, nem lehetett állítani, hogy tartalékosan kezdte volna a találkozót a Fradi, a kezdőcsapatban kapott helyet például Böde és Lauth is, és a kapuba is csak azért került Jova, mert Dibusz Dénes válogatott összetartáson vett részt. Az említett német játékos remekül kezdte a meccset, két fejesgóljával hamar ellépett ellenfelétől az NB 1-es csapat. Mindkét esetben Kukurozovic adta be a labdát, aki ezután maga is megszerezte első ferencvárosi találatát. Ezután Böde köszönt be, egy szépségdíjas emeléssel, kissé kiszorított helyzetből. A félidőt Havojic duplája zárta, hatgólos vezetéssel mehetett tehát pihenőre az FTC. Nagyon beszorult a Hévíz végig, természetesen ebben semmi meglepő nincs, a Fradin látszott, hogy nem akar a Paks sorsára jutni (az NB 1 jelenlegi listavezetője a Felsőtárkány ellen esett ki tegnap a kupából).

A második félidőben sem lassított a tempón a Ferencváros, gyors egymásutánban újabb két találatot szereztek, előbb a félidőben csereként beállt Csilus Ádám, majd Lauth lőtt gólt. Ezt követően azonban visszább vett a Fradi, legalábbis a gólszerzést illetően, mert mezőnyjáték terén ugyanúgy domináltak negyedosztályú ellenfelükkel szemben. A hajrában még az is beleférhetett, hogy Jova Levente a kapuban cselezgessen, tegyük hozzá, majdnem baj is lett belőle. Végül azonban maradt a 8-0, Thomas Doll azt nyilatkozta a mérkőzés végén, hogy jó edzés volt számukra a találkozó, és egyet kell értenünk vele.

Az NB I negyedik fordulójában a Ferencváros rangadót játszik majd, a tavalyi ezüstérmes Győr otthonába látogatnak vasárnap.

(Fotó: telesport.hu)