Jump to content

NB 1: Simának tűnhet, mégse volt az

2014. 08. 10. 20:51

Magabiztosnak tűnő eredményt ért el a DVTK a Hali ellen az NB 1 harmadik fordulójának zárómérkőzésén, azonban az eredmény csalóka lehet, ugyanis sokáig 0-0 volt a találkozó, és a 3 miskolci gólból kettő öngól volt.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, azonban a Haladás lassacskán kijött a szorításból, és a félidő végén már ők veszélyeztettek komolyan, egy kapufával. A Halinál nem volt a pályán Radó, helyette Zamostny játszott centert, és a beharangozott külföldi igazolások (Rocchi, Cribari) sem szerepeltek még, szóval talán idegenben az iksz is megfelelt voltna Artner Tamáséknak. Az első félidő hajrája eseménytelenebb volt, Tomiszlav Szivics pedig változtatott, Gosztonyit küldte a pályára. Ez volt a meccset eldöntő momentum, Gosztonyi ugyanis az elkövetkező két gólban szerepet vállalt. Előbb ő ment el a balszélen, beadása pedig Jagodicsról perdült a rövid sarokba, a hangosbeszélő Gosztonyit nevezte meg gólszerzőnek, de egyértelmű öngól volt. Utána pedig szintén Gosztonyi lőtt középről, Rados védett, a kipattanót Németh Milán küldte kapura, és Rados már csak a gólvonalon túlról tudta kipiszkálni. Ezzel eldőlt a találkozó, a Haladás nem tudott újítani. A lefújás előtt pedig újabb öngól következett, Husic ment el a baloldalon, Grumicot kereste beadásával, azonban Fehér menteni akart, és róla került a labda a gólvonal mögé.

Sérültjei és a csütörtöki EL meccs ellenére is nyert tehát a Diósgyőr, a Haladás pedig abban reménykedhet, hogy a valószínűleg érkező külföldi játékosok lendítenek majd a zöld-fehérek szekerén.

(Fotó: nemzetisport.hu)