Jump to content

NB 1: Gólzáporos mérkőzésen győzte le a Vidi a Győrt, nyert a Nyíregyháza

2014. 08. 10. 00:49

Szombaton lejátszották a magyar labdarúgó bajnokság idei harmadik fordulójának oroszlánrészét. A Videoton a könnyebb ellenfelek után nagy rangadót nyert a Győr ellen. A szezonban először tudott győzni a Nyíregyháza, a Honvéd otthonában.

Budapest Honvéd – Nyíregyháza 0-1

Bajzát Péter góljával idegenben győzött a Nyíregyháza a Honvéd otthonában. Érdekesség, hogy a tavaly már az NB 2-ben is a gólokat szép számmal termelő Bajzát csak csereként állt be a szünetben, azonban egy félidő is elég volt ahhoz, hogy eldöntse a találkozót. A Szpari ráadásul úgy tudott nyerni, hogy majdnem fél órát emberhátrányban futballozott Fodor kiállítása miatt, azonban ki tudták húzni kapott gól nélkül, sőt a hajrában volt, hogy még Kemenesnek kellett bravúrral védeni, a gólpasszt is jegyző Rezes lövésénél. A Nyíregyháza ezzel idei első győzelmét aratta.

Videoton – Győri ETO 3-2

Az ősz egyik legnagyobb rangadóján hiába volt kétszer is előnyben a tavalyelőtti bajnok, mégis a zsinórban harmadszor otthon játszó fehérváriak ünnepelhettek a végén. A vezetést Pátkai Máté szerezte, Kamber óriási bedobását követően. A szünetben is 0-1 volt az állás, majd Rafa Wolfe öngólt vétett, 1-1. Ezután felgyorsultak az események, egy kontratámadás után előbb Rudolf Gergely egyenlített, Varga Roland nagyszerű gólpasszát követően, de ez az ETO vezetés is tiszavirág életűnek bizonyult, ugyanis Juhász Roland fejjel egalizált. A slusszpoén pedig Nikolicsé volt, aki Alvarez indítását fejezte be góllal a hajrában, győzelemhez segítve csapatát. A Vidi így továbbra is százszázalékos, és csak gólkülönbséggel szorul a Paks mögé a tabellán.

(Fotó: uefa.com)