Jump to content

NB I: Rangadókkal folytatódik a bajnokság - beharangozó 1. rész

2014. 08. 01. 08:57

Két mérkőzéssel folytatódik a mai napon a labarúgó NB I. A bajnoki évadot egyaránt vereséggel kezdő Pécs és a Puskás Akadémia Felcsúton csap össze egymással, míg a játéknap rangadóján az MTK az új stadion építése miatt Kispesten fogadja a címvédő Debrecent, amely vélhetően ismét B csapatával áll fel, BL kötelezettségei miatt.

Puskás Akadémia FC - PMFC-Matias (19:00)

Két csalódott csapat mérkőzése nyitja a második kört pénteken. A felcsútiak a Diósgyőr otthonában szenvedtek minimális, 2-1 arányú vereséget, hazai pályán, amely papírforma eredménynek mondható, még úgy is, hogy a PAFC talán abban reménykedett, hogy a sorozatterhelés miatt fáradtabb DVTK-t meglephetik a rajton. Hazai pályán a legrosszabbul rajtoló Pécs ellen nyilván a győzelem a céljuk, bár a baranyaiak MTK elleni 0-4-e csalóka. A mérkőzés elején a pécsiek több helyzetet dolgoztak ki, majd egy megpattanó közeli lövés után hátrányba kerültek, ezt pedig az egész első forduló egyik legvitatottabb eseménye követte, amikor Kanta szabadrúgását Gőcze Gergő kiütötte, a negyedik játékvezető szerint azonban a labda addigra már áthaladt a gólvonalon. Sajnos nem a világbajnokságon voltunk, szóval gólvonaltechnológia nem állt rendelkezésre a pécsi stadionban (nem úgy, mint majd az új FTC stadionban), azonban az érdekes lehet, hogy egyik pályán levő játékos sem reklamált gólt, még az MTK-sok sem, mindenki ment tovább, aztán a játékvezető egyszer csak a kezdőkörbe mutatott. Az eset újra előtérbe helyezte a vitát a videóbíróról, a pécsieket azonban már nem kárpótolja senki, láthatóan összeesett a piros-fekete csapat az eset után. Különösen megviselte ez Gőcze kapust, aki utána két védhető gólt kapott, az egyik egy újabb szabadrúgás volt Kantától, ez legalább vitathatatlanul benn volt. A mutatott játék alapján még nincs oka elkeseredni a pécsi érzelmű szurkolóknak, és Véber György alatt sem lángol még a kispad, azonban vigyáznia kell, hiszen tudjuk, a közismerten szigorú PMFC tulaj Matyi Dezsőnek nem kell sok, hogy megköszönje az aktuális vezetőedző munkáját.

MTK Budapest - DVSC-TEVA (20:30)

Eredetileg nem ebben az időpontban rendezték volna a mérkőzést, azonban a debreceniek Bajnokok Ligája szereplése miatt előre lett hozva a találkozó, melyen a DVSC valószínűleg ismét nem a legerősebb csapatával fog kiállni, csakúgy, ahogy a Nyíregyháza ellen tették az NB I idei nyitómérkőzésén. Ott jól kezdtek a hajdúságiak és Seydi remek góljával meg is szerezték a vezetést, végül azonban csak egy pontot szereztek a "keleti el clásicón". Gyanítom, azonban nagyon nem szomorkodnak emiatt, hiszen kedden a BATE Boriszov ellen sikerült győzelemmel kezdeni a BL selejtezős párharcot. Ráadásul az 1-0 akár lehetett volna 2 is, azonban Seydi a hosszabbításban nem tudta értékesíteni ziccerét. A debreceni pihentetés lehet az MTK esélye, akik a Hidegkuti Stadion felújítása miatt először lépnek pályára albérletben, a Budapest Honvéd stadionjában.

A beharangozó második részében a Videoton-Dunaújváros és a Nyíregyháza-Paks párharcokat járjuk körbe.

(Fotó:haon.hu; debrecensun.hu)