Jump to content

BL: debreceni siker a BATE ellen

2014. 07. 29. 22:25

A Debrecen labdarúgócsapata 1-0-ra győzött az odavágón a fehérorosz BATE Boriszov ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. A gólnélküli első félidőt követően Ibrahima Sidibe volt eredményes tizenegyesből az 56. percben, így a Loki előnnyel utazhat a jövő heti visszavágóra.

A hazaiak a Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic, Zsidai, Varga J., Szakály P. – Sidibe, Volas összeállításban léptek pályára a Nagyerdei Stadionban, ahol mintegy 11 ezer néző gyűlt össze a mérkőzésre. Úgy tűnt, a Debrecen már az elején magához ragadja a kezdeményezést, azonban a vendégek hamar észhez tértek: az első tíz percben négyszer is megszerezhették volna a vezetést, de vagy Novakovics hárított, vagy a fehérorosz támadók nem voltak elég pontosak. Az első valamirevaló debreceni helyzetre a 22. percig kellett várni, amikor Sidibe egy szöglet után jó helyről tudott fejelni, de labdája kicsivel fölé ment, így maradt a 0-0.

A 30. percben Mihelic rogyott a földre, aki nem tudta folytatni a találkozót, így a helyére Bódi Ádám lépett pályára, de igazán ő sem hozott lendületet a debreceniek játékába. Aztán a semmiből majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat: Csernyik kapus egy szöglet után kiejtette a labdát, ami Máté elé pattant, de gurítását Hagus az utolsó pillanatban ki tudta vágni a gólvonalról. A félidő végére felébredt a Debrecen, több helyzetet is kialakított, de végül 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően rákapcsolt a Loki, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye: Sidibe tört be a tizenhatoson belülre, ahol Csernyik csak szabálytalanul tudta megállítani a hazaiak csatárát. TIZENEGYES! A labda mögé a sértett állt, és higgadtan lőtt a kapuba, 1-0 a Debrecennek. Öt perccel később akár meg is duplázhatta volna előnyét a Debrecen, de Szakály nagyszerű lövését hatalmas bravúrral védte a vendégek kapusa. A gól után is többet mutatott támadásban Kondás Elemér együttese, a hajrában be is szorította ellenfelét saját tizenhatosa elé, míg a BATE nem igazán tudott felpörögni és komolyabb helyzetet kialakítani. A hosszabbításban jöhetett volna a második debreceni gól is, de a csereként beállt Seydi elügyetlenkedte a hatalmas ziccert, és a kapu fölé bombázott.

A második félidőben jobban játszó Debrecen így 1-0-ás előnnyel utazhat Fehéroroszországba, ahol még így sem lesz könnyű dolga, ha tovább akar jutni a Bajnokok Ligája utolsó, negyedik selejtezőkörébe.

(Fotó:haon.hu)