Jump to content

Európa-liga: Csak a Diósgyőr ment tovább

2014. 07. 25. 09:29

Csütörtökön eldőlt, hogy mindössze egyetlen magyar klub folytathatja az Európa-liga selejtező sorozatát, ez pedig a DVTK, mely ugyan kikapott a bolgár Liteksz Lovecs együttesétől, de mégis továbbjutott. Ugyanez nem jött össze a Győrnek és a Ferencvárosnak sem.

Azt már előzetesen is tudtuk, hogy a Diósgyőr áll messze a legközelebb a továbbjutás hazai pályán való kiharcolásához, hiszen a DVTK előnyben fogadta a Liteksz csapatát a nyíregyházi visszavágón. És bár Gosztonyi András büntetőjével egészen a 80. percig vezetett is a Diósgyőr, a végjáték hatalmas izgalmakat és körömrágós perceket hozott. Az ellenfél ugyanis 3 perc alatt megfordította a mérkőzés állását, és egyetlen gólra került a továbbjutástól. Ám a csoda végül nem jött össze a bolgár csapatnak, így a Diósgyőr 3-2-es összesítéssel bejutott az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába, ahol az orosz FC Krasznodar lesz az ellenfele.

A csütörtöki nap egyetlen győztes magyar csapata a Győri ETO FC volt, ám ez sogány vigasz lehet számukra. A győri klub 1–0-ra nyert a svéd IFK Göteborg otthonában úgy, hogy Rudolf Gergelyt a 66. percben kiállították. A győriek azonban a párharc első mérkőzésén hazai pályán elszenvedett 3–0-s vereségük miatt összesítésben 1–3-as eredménnyel búcsúztak a nemzetközi kupáktól.

A továbbjutás, sőt még a becsületgyőzelem sem jött össze a Ferencvárosnak, mely hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a horvát HNK Rijeka ellen, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.
A Fradi játéka ráadsául meglehetősen reménytelen volt eleinte (az első mérkőzésen mindössze egyetlen kapuralövés jött össze a zöld-fehéreknek, ez a szám pedig a Puskás Ferenc Stadionban sem nőtt jelentősen az első félidőben).
Thomas Doll együttese az 54. perctől emberelőnyben játszhatott, és ez kissé fel is pörgette a játékot, ám a Fradi így sem tudott közelebb kerülni a továbbjutáshoz.

A csalódottság szemmel látható és hallható volt: a mérkőzés végén a vezetőedző élesen kritizálta a játékosok hozzáállást, a Fradi-tábor pedig már a 40. percben nemes egyszerűséggel kivonult a stadionból.

(Fotó: telesport.hu)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!