Jump to content

EL: még el sem kezdte, de már szinte befejezte európai szereplését az ETO

2014. 07. 17. 22:08

Nagyon úgy tűnik hogy a bajnoki ezüstérmes Győri ETO-nak véget ért a nemzetközi kupaidény, ugyanis Horváth Ferenc együttese hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a svéd IFK Göteborgtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. A továbbjutás - talán nem túlzás kijelenteni - de eldőlni látszik.

A győriek rettenetesen rosszul kezdték a mérkőzést, ugyanis már a 8. percben gólt kaptak, Vibe szerezte meg az április óta veretlen vendégek vezető találatát. A félidő közepéig továbbra is a vendégek akarata érvényesült, majd a Győr fokozatosan átvette a játék irányítását, sőt, ígéretes akciókat is vezetett, három-négy helyzetet is kidolgozott, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így nem született meg a hazai gól.

Ahogy az lenni szokott, a kihagyott lehetőségek természetesen megbosszulták magukat. Annak ellenére, hogy a folytatásban is az ETO támadott az egyenlítés nem jött össze, sőt egy szöglet után kissé szerencsés góllal megduplázta előnyét a Göteborg. Ezt követően a Győr már csak erőlködött, riválisa viszont biztosan őrizte az eredményt, sőt, a hajrában egy gyors ellentámadás végén még a kegyelemdöfést is megadta.

Horváth Ferenc együttese hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett, ezzel csaknem megpecsételődött a sorsa, az egy hét múlva esedékes visszavágót rendkívül nehéz helyzetből várhatja az ETO.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Győri ETO FC-IFK Göteborg (svéd) 0-3 (0-1)

Győr, 3000 néző, v.: Anatolij Abdula (ukrán)
gólszerzők: Vibe (8.), J. Johansson (56.), Mahlangu (83.)
sárga lap: Trajkovic (69.), Pátkai (77.), illetve Augustinsson (35.)

(Fotó:mti)