Jump to content

Szuperkupa - Tizenegyesekkel nyert az Újpest

2014. 07. 11. 23:15

A Magyar Kupa-győztes Újpest gól nélküli döntetlen után büntetőkkel 5-4-re legyőzte a bajnok Debrecent a labdarúgó Szuperkupáért kiírt péntek esti összecsapáson a Puskás Ferenc Stadionban. A lila-fehérek történetük során immáron harmadszorra nyerték el a trófeát, az első és a második siker között tíz, a mostani és a legutóbbi között pedig tizenkét év telt el.

Az első félidőben többet kezdeményezett, így veszélyesebben is futballozott az Újpest, amely azonban egyik lehetőségét sem tudta gólra váltani. A Debrecen sokkal inkább figyelt a védekezésére, ennek megfelelően nem sokszor járt a fővárosiak tizenhatosa környékén, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Fordulás után a hajdúsági együttes már nagyobb hangsúlyt fektetett a támadásra, számos helyzetet dolgozott ki, de gólt nem szerzett, ahogyan a néhány veszélyes ellentámadást vezető Újpest sem.

A büntetőknél aztán debreceni részről Bódi és Máté is rontott, a fővárosiaktól viszont csak Balogh Balázs hibázott, így a lila-fehér együttes 1992 és 2002 után immáron harmadszorra hódította el a Szuperkupát amelynek megnyeréséért ezúttal nem járt pénzjutalom.

Eredmény:

Újpest FC - DVSC-TEVA 0-0 - tizenegyesekkel: 5-4
Puskás Ferenc Stadion, v.: Kassai
sárga lap: Balogh B. (50.), illetve Varga (64.)

(Forrás/Fotó: mti)