Jump to content

FTC: Leonardo távozik - sajtóhír

2014. 07. 09. 07:55

A Blikk értesülései szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Ferencváros labdarúgócsapata és Leonardo, a keret brazil légiósa. A hírt eddig még a klub részéről nem erősítették meg, a Ferencváros honlapján sem lehet olvasni róla. Korábban szó volt róla, hogy amennyiben Leonardo távozik, úgy a jelenleg csapat nélkül lévő Gera Zoltánt megpróbálja visszacsábítani a klub.

Leonardo távozása sportszakmailag érzékenyen érintheti a Fradit, hiszen a brazil játékos kiemelkedett az NB I-ből, látványosan, eredményesen futballozott, legnagyobb erőssége volt a Ferencvárosnak. Embereileg azonban a hírek szerint nem felelt meg a kívánalmaknak, többször volt gond a hozzáállásával, szabadságáról is késve érkezett vissza. Éppen ez volt az utolsó csepp a pohárban a vezetőségnél, Thomas Doll a csapat szakvezetője állítólag az edzések látogatásától is eltiltotta. Leonardo saját Facebbok oldalán írta azt pár napja, hogy noha imádja Budapestet és a Fradit, reméli soha nem kell visszatérnie, mert az életben többet nem akarja látni edzőjét.

Leonardo távozását egyelőre nem kommentálta a klub, ugyanakkor szinte biztosra vehető, hogy a felek megállapodtak a szerződés felbontásáról. Ez a tény viszont megnyithatja a kapukat Gera Zoltán előtt, akit a szurkolók nagyon szívesen látnának a csapatban. Korábban a vezetőség a Gera legiazolásával kapcsolatos kérdésekre azt a választ adták, hogy az utóbbi évtizedben a Premier League-ben szereplő, jelenleg csapat nélküli játékos csak akkor érkezhet, ha Leonardo megy.

(Fotó:nb1.hu)