Jump to content

Stiebert 1.2 millió euróért viheti a Hamburg

2014. 05. 26. 10:42

A német másodosztályban szereplő Greuther Fürth csapatának magyar légiósa, Stieber Zoltán egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszatérjen a Bundesligába. A korábban a Mainz együttesében már a német első osztály légkörébe belekóstoló magyar válogatott támadót a Hamburg nézte ki magának és a hírek szerint 1.2 millió euróért viheti is.

Stieber klubváltásáról már napok óta cikkeznek idehaza és Németországban is, és egyre inkább valószínű, hogy a két klub között megtörténik a megállapodás. A mértékadó transfermarkt.de beszámolója szerint a Mainztól két éve nyáron 900 ezer euróért szerződtetett játékos most 1.2 millió euró ellenében lehet a Hamburgé. A hamburgiak idén éppen, hogy csak bentmaradtak a Bundesligában, a csapat megerősítésre szorul, ám milliók nem állnak a vezetők rendelkezésére.

Stieber állítólag a két klub osztályozós mérkőzésén hívta fel magára a hamburgi szakmai stáb figyelmét, ám idei teljesítménye is meggyőzőnek tűnik. A 25 éves játékos a mostani szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára a Fürth színeiben, ezeken a találkozókon összesen kilenc gólt szerzett, valamint adott tíz gólpasszt. A magyar válogatott játékost amúgy a 2016-os szezon végéig köti szerződés jelenlegi klubjához, ám ezt minden valószínűség szerint nem tölti ki, ugyanis a szerződés előkészítése már megtörtént és Stieber a hírek szerint 2017-ig írhat alá a hamburgiakhoz.

Stieber Zoltán 2012 nyarán 900 ezer euróért szerződött a Mainztól a Fürthhöz, amelynél a most befejeződött szezonban 32 meccsen kilenc gólt és 11 gólpasszt jegyzett a Bundesliga 2.-ben.

(Fotó:dfb.de)