Jump to content

Az MTK 2020-ig 6,5 milliárd forintból fejleszti sportlétesítményeit

2014. 04. 25. 12:18

Az MTK a tavalyi év végén rendezte 130 milliós forintos saját, valamint a beolvadó BSE 658 milliós adósságát - ezeket a kormány átvállalta -, és jelenleg nincs tartozása. Deutsch Tamás, a klub elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón ezen kívül azt is bejelentette, hogy az egyesület 2020-ig összesen 6,5 milliárd forintot tervez sportlétesítményeinek fejlesztésére fordítani. Ennek közel a 90 százaléka, 5 milliárd 866 millió forint lesz költségvetési pénz, a többi pedig saját forrás. A költségvetési összegből 1 milliárd 16 milliót kap az MTK a Magyar Labdarúgó Szövetség stadionrekonstrukciós keretéből, a további 4 milliárd 850 millióhoz az egyesületi létesítmény-fejlesztési forrásból jut hozzá.

A fejlesztés keretében 2016 őszén készülhet el az új, ötezer férőhelyes, teljes nézőterén fedett Hidegkuti Stadion, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad. Az agárdi sportlétesítmény ezután az MTK férfi és női felnőtt csapatának edzőközpontja lesz.

Az új Hungária körúti futballaréna építése - a jelenlegi stadion elbontásával - a tervek szerint a tavaszi szezon befejeztével kezdődik el. Az MTK Budapest felnőtt csapata így két idényen keresztül valamelyik másik fővárosi klub - az Újpest, a Honvéd, a Vasas vagy a Ferencváros - pályáján játssza majd hazai mérkőzéseit. Hogy melyikre esik a választás, azt az elnök ígérete szerint a szurkolók véleménye alapján döntik el.

A leendő stadion mellett épül majd föl az MTK új klubháza és egy néhány száz fő befogadóképességű sportcsarnok is, illetve megnyílik majd a klub múzeuma és egy MTK-shop.

Az elnök tájékoztatása szerint a napokban dőlt el, hogy az MTK lett BKV Előre Sport utcai pályájának bérlője, így ez a terület szintén a labdarúgó utánpótlásközpont részévé válik. Megújul a zuglói Lantos Mihály Sporttelep, ahol idén szeptemberben kezdi meg működését a Brüll Alfréd Akadémia, melyben kilenc egyéni sportágban képezik majd a fiatal tehetségeket.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:sportrajongó.hu/MTI