Jump to content

A finnek ellen mutatkozik be Pintér válogatottja

2014. 01. 17. 17:29

Márciusban, Finnország nemzeti együttese ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, Pintér Attila ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon. A hazai szövetség honlapja szerint a barátságos találkozót március 5-én a győri ETO Parkban rendezik.

A finnek a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a világbajnoki selejtezőket, így lemaradtak a brazíliai szereplésről. Az északi ország csapata jelenleg 66. a világranglistán, míg a magyarok a 46. helyen állnak.

A két válogatott 13 alkalommal játszott eddig egymás ellen, s a mérleg nyomasztó magyar fölényt mutat: kilenc győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el a nemzeti csapat. Legutóbb a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában csaptak össze a felek, s 2011 októberében 0-0-ás döntetlennel zárult a budapesti találkozó.

A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

Pintér Attilát december közepén nevezték ki szakvezetőnek, s éppen ott debütálhat a válogatott kispadján, ahol klubedzőként legutóbbi nagy sikerét elérte, mivel tavaly az ETO-val nyert bajnokságot.

foto:nemzetisport.hu

sportrajongo.hu/MTI