Jump to content

Remekelnek a magyar versenyzők a masters vizes világbajnokságon.

2017. 08. 15. 10:40

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivőjének tájékoztatása szerint a hazai sportolók 15 arany-, 14 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek.

 

 
 

A legjobban a műugrók teljesítettek, ők nyolc elsőség mellett hét második és négy harmadik helyet szereztek, míg a vízilabdázók – köztük a Kemény Dénes irányította Millennium csapat – négy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak.

A nyíltvízi úszók egy-egy arany- és bronz- mellett két ezüstérmet szereztek, míg a magyar szinkronúszók minden éremfajtából kettőt gyűjtöttek.

A vízilabdatornán részt vett az amerikai Brenda Villa, minden idők legeredményesebb női játékosa, aki elmondta: fantasztikus volt a verseny és a helyszín, és nagyon sajnálja, hogy Budapest végül visszavonta pályázatát a 2024-es olimpiára.

A vasárnapig tartó masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek. A folytatásban már csak az úszók versenyeznek a Duna Arénában és a Hajós uszodában.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu / Fotó: MTI))