Jump to content

Vizes vb - Cseh és Kenderesi is magabiztos - nyilatkozatok

2017. 07. 25. 11:06

A címvédő Cseh László és az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is kvalifikálta magát a 200 méter pillangó délutáni elődöntőjébe. Előbbi nagyon erős időt úszott, utóbbi pedig hatalmasat hajrázott. 

"Realizáltam magamban az utolsó hosszon, hogy öten vannak előttem, ami nem esett jól, de végül kompenzáltam. Okos úszás volt, bár a ritmusváltás köztudottan nem pihentető, de muszáj volt" - értékelt Kenderesi, aki az MTI kérdésére, hogy mit jelentett kézmozdulata a célba érkezés után, azt felelte: "Mindenki nyugodjon le, van ebben ennél több is..."

Cseh az utolsó, ötödik előfutamba kapott besorolást, akárcsak a szám londoni olimpiai bajnoka, a dél-afrikai Chad Le Clos. Kettejük különpárharcát láthatta a közönség, a magyar úszó az utolsó hosszon ellépett ellenfelétől és délelőtt elképesztően erősnek számító,1:54.08-as idővel nyerte a futamot, összesítésben is az élen végzett.

"Úgy ugrottam be, hogy szeretnék egy jót úszni, kellett a lelkemnek a jó idő és annyira nem is haltam meg" - mondta Cseh. Mint fogalmazott, az olimpián - ahol csak a hetedik lett ebben a számban - "elbohóckodta" az előfutamot és a középfutamot, s mire a döntőbe került, elment az önbizalma. "Ez most mindenképp megmutatta, hogy tudok én még úszni." - tette hozzá.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)