Jump to content

Vívó-vb - A női tőrcsapat nem jutott nyolc közé, a férfi kardozók könnyed sikerrel a 16 között

2017. 07. 24. 12:00

A női tőrcsapat nem jutott nyolc közé, a férfi kardozók könnyed sikerrel a 16 között vannak a lipcsei vívó-világbajnokságon. 

A magyar női tőrcsapat egy tussal kikapott Japántól, így nem jutott a legjobb nyolc közé a lipcsei vívó-világbajnokságon, melyen a férfi kardozók sima győzelemmel kezdtek és a nyolcaddöntőben folytatják szereplésüket.

A magyaroknál Kreiss Fanni, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra vívott az ázsiai ország csapata ellen. Lupkovics rossz, 0-5-ös kezdése után gyorsan kiegyenlítetté vált a mérkőzés, s végig szoros volt, ám a magyarok rendre előnybe kerültek. A záróember Kreiss 37-35-nél kezdett, ám nem tudta megtartani az előnyt, így a válogatott végül 44-43-as vereséget szenvedett.

A tőrözők a folytatásban a 9-12. helyért küzdhetnek tovább.

Az egyéniben aranyérmes Szatmári Andrással és a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal felálló kardozók számára a Guatemala elleni nyitómeccs bemelegítésnek számított, a meccs igazolta a papírformát: a magyarok 45-13-ra győztek. A nyolc közé kerülésért Fehéroroszországgal mérkőzik meg a Gémesi Csanáddal és Decsi Tamással kiegészülő csapat.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)