Jump to content

Vizes vébé: "Ez az első világbajnokság Magyarországon, mindannyiunknak óriási élmény lesz" - Cseh László

2017. 07. 10. 13:00

Cseh László az egyetlen olyan férfiversenyző a világon, aki hét egymást követő világbajnokságról is éremmel tért haza:  2003-ban, Barcelonában ezüstérmet szerzett 400 vegyesen, ez volt az első érme, míg az utolsót a Kazanyból, a 100 méteres pillangóúszásban szerzett ezüstérem jelenti. 2 aranya, 5 ezüstje és 5 bronza van. Klasszisunkkal a budapesti vizes vébé hivatalos oldala, a fina-budapest2017.com készített interjút, ebből szemezgettünk. 

A Duna Arénáról: "Nagyon kellemes a Duna Arénában edzeni, mindkét medence kiváló, ezt már júniusban is megtapasztaltam. A versenymedence gyors, jó benne úszni, talán az időmérő falak hiányoztak, hiszen sokat számít a fordulóknál, ha azok bent vannak vagy sem. Most voltunk itt utoljára, hiszen hétfőtől már nagyobb lesz itt a nyüzsgés, mi az utolsó két hetet ismét Törökbálinton töltjük."

A hazai pályáról: "Nem könnyíti meg a helyzetet a hazai környezet, nehezebb elvonatkoztatni ettől, de biztos vagyok benne, hogy óriási plusz fog adni a közönség. Ez az első világbajnokság Magyarországon, mindannyiunknak óriási élmény lesz."

Arról, hogy csak pillangón áll rajthoz: "A 200 vegyest elengedtem, ott a mellúszásra is jobban oda kellene figyelnem. Őszintén szólva, ezt a számot már nem érzem annyira közel a szívemhez. Igazából mindegyik pillangószám egymásra épül: az 50 pillangó nagyon fontos a sebesség miatt, 100-on a sebesség mellett az állóképességre kell figyelni, 200-on pedig a sebességre és a dinamikára. Mindegyiket szeretem, de az 50 méter talán valóban rövid számomra, ott tényleg bármi megtörténhet. Ha a 100-at eltalálom, az nagyon jó érzés, és nagyon motivál is. A 200 pillangó az, aminek megvan a kifutási ideje, ahol az úszás közben is ki lehet élvezni egy kicsit a szépségét, az igazi „haladását”. A lényeg az, hogy amikor beugrom a vízbe, élvezzem az úszást."

A fiatal titánokról: "Nagyon örülök, hogy jönnek a fiatalok, de azért remélem, sikerül valamilyen szinten még magam mögött tartani őket. A 200 eddig is nagyon erős volt Kenderesi Tamás miatt is, fontos, hogy 100-on Milák Kristóf személyében ott egy másik nagyon erős magyar úszó. Igazán az lenne a tökéletes, ha 200-on hárman tudnánk úszni a döntőben, de ugye ez sajnos, nem lehetséges."

(Forrás: sportrajongo.hu/fina-budapest2017.com; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu)