Jump to content

Vizes vb: a szövetségi kapitány ezt várja a csapattól

2017. 07. 07. 11:31

A magyar válogatott kapitánya tíz érmet, közte három vagy inkább négy aranyat vár úszóitól a budapesti világbajnokságon. Sós Csaba Hoszsú Katinkával kapcsolatban megjegyezte, a klasszistól azt kérte, hogy úgy állítsa össze programját, hogy a lehető legsikeresebb vb-t zárhassa. 

 

Sós Csaba pénteken, sajtótájékoztató keretén belül beszélt az elvárásairól. A szövetségi kapitány elmondta, a budapesti vb egyik legnagyobb érdekessége az lesz, hogy a magyar csapatban együtt fognak szerepelni két generáció tagjai: azok, akik az elmúlt másfél évtizedben szállították és azok, akik reményei szerint a következő 10-15 évben szerzik majd az érmeket.

Sós elmondta, hogy az elnökség szerdán jóváhagyta a vb-n résztvevő úszók névsorát, amely alapján mind a 42 számban lesz magyar induló, közte mind a nyolc váltóban. A szakember ugyanakkor a magyarok részletes versenyprogramját nem közölte.

Ami Hosszú Katinka szereplését illeti, ezzel kapcsolatban Sós annyit mondott: azt kérte a háromszoros olimpiai bajnoktól, úgy állítsa össze a programját, hogy minél több aranyat, illetve minél több érmet nyerjen. Hozzátette: Hosszú kérése az volt, hogy a váltókban csak a döntőben kelljen úsznia, és Sós ezt elfogadta.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)