Jump to content

Vizes vébé: a fiatalok is beleszólnának a nagy dolgokba - Németh Nándor

2017. 07. 05. 16:30

Németh Nándor hatalmas országos csúccsal, 48.64-gyel nyerte meg a magyar bajnoki címet az április ob-n (ez akkor a világranglista 10. legjobb ideje volt), 100 méteres gyorsúszásban. A szövetségi kapitány, valamint a fiatal úszó és edzőjének döntése alapján számára a fő verseny az indianapolisi világbajnokság lesz

A netanyai ifi Európa-bajnokság aranyérme után a budapesti vb-n a 4x100-as gyorsváltó tagja lesz, ott alkothat maradandót. Társai az Egyesült Államokban tanuló Bohus Richárd és Holoda Péter, illetve az MTK ötszörös Eb-bronzérmes gyorsúszója, Kozma Dominik.

Németh nagyon sokáig Siófokon, egy hotel kétsávos pályáján készült, de nagyjából öt éve a család végül fontos döntést hozott. Nándi édesanyjával előbb Érdre, majd Törökbálintra költözött, hogy Plagányi Zsolt edzéseire járhasson, míg a család másik fele otthon maradt.


A közös munka, a családi segítség, a kiváló összhang az edző és család között hamar meghozta az eredményt, hisz Nándi Hódmezővásárhelyen ifjúsági Európa-bajnok lett 100 gyorson és a 4x200-as gyorsváltóban, a jelenleg is zajló netanya-i ifjúsági kontinensbajnokságon pedig már három aranynál tart.

„Talán az élet most ad neki vissza valamit a sok lemondásért, amelyet az úszásért hozott meg” – nyilatkozta korábban Plagányi Zsolt az utanpotlassport.hu-nak.

Az Egri Úszó klub mesteredzője egyébként korábban még azon gondolkodott, hogy a 100 vagy az 1500 gyors irányába induljon el Németh Nándorral. Aztán a versenyek és az eredmények világossá tették, a fő szám a 100 gyors lesz, és mellette a váltószámok. Teher nem lesz rajta a budapesti világbajnokságon, örömúszással hálálná meg az eddigi áldozatokat családjának, klubjának és mesterének.

(Forrás: sportrajongo.hu/fina-budapest2017com; fotó: sportrajongo.hu/)