Jump to content

Vizes vébé: a fiatalok is beleszólnának a nagy dolgokba - Késely Ajna

2017. 07. 05. 18:10

A 17. FINA Világbajnokságon népes magyar úszóválogatott vesz részt, ugyanakkor a minőséggel cseppet sem lesz probléma. A legfiatalabbak is pazar szezont futnak, így nemcsak fejlődhetnek Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, hanem még az sem kizárt, hogy egy-egy kiugró eredmény produkáljanak.

„Valódi kincs” – tartja róla mestere, Turi György. Késeéy Ajna érmeinek száma már most 400 fölött van, pedig még mindig nem töltötte be a tizenhatot. Példaképe minden idők egyik legjobb magyar úszója, az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina. A tőle kapott kabala ott lapul a táskájában, és egyáltalán nem feszélyezi, ha hozzá hasonlítják, mellesleg a mai napig kikéri a legenda tanácsait.

Tizenöt évesen első felnőtt Európa-bajnoki címét szerezte a 4x200-as váltó tagjaként tavaly Londonban, míg Rióban a magyar úszóválogatott legfiatalabb versenyzőjeként lehetett ott. A budapesti 17. FINA Világbajnokság óriási motivációt jelent számára, megúszná egyéni legjobbjait. A mindig vidám, örök mosolygós tini imádja az úszást, és nem lenne meglepetés, ha bájosságával és persze eredményeivel ő lenne a hazai közönség egyik nagy kedvence a nyáron.

Élete első felnőtt világbajnokságán 1500 gyorson és a 4x200-as női gyorsváltóban biztosan ott lesz, míg 200, 400 és 800 gyorson indulása elsősorban Hosszú Katinkától függ. A klasszis július 5-ig jelzi majd, milyen számokat választ a vb-n, ezután derül ki, hol láthatjuk még a 15 éves lányt úszni a Duna Arénában.

 „Nagyon jó, hogy együtt tudok úszni Hosszú Katinkával vagy Kapás Boglárkával, mert talán el tudok lesni tőlük egy-két technikai fogást, ami később nekem is jól jöhet. A budapesti világbajnokságon, ha lehetőségem lesz rá, szeretnék valami igazán nagyot alkotni” – fogalmazott, hozzátéve, mindez igaz az indianapolisi junior vb-re is.

(Forrás: sportrajongo.hu/fina-budapest2017com; fotó: sportrajongo.hu/origo.hu))