Jump to content

Visszavonulhat Manny Pacquiao

2017. 07. 05. 08:38

Manny Pacquiao vasárnap elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét, miután egyhangú pontozással kikapott az ausztrál Jeff Horntól Brisbane-ben. A mérkőzés többeket megosztott, sokan kiálltak a Fülöp-szigeteki bunyós mellett, mondván Horn küzdött, mindent megtett, ám a boxban nem ezért, hanem az egyértelmű győzelemért kéne öveket adni. Mindenesetre a vereség lehet, hogy Pac Man utolsó mérkőzését is jelentette. 

„Először a fizikai fájdalomból akarok felgyógyulni, aztán erősen elgonkolkodom rajta” – válaszolta hétfőn a 38 éves Pacquiao az ABS-CBN televízió visszavonulást firtató kérdésére. A profiboksz történetében egyedüliként nyolc súlycsoportban is világbajnok sportoló egyébként közvetlenül a vasárnapi vereség után még nem állt a sajtó rendelkezésére.

Pacquiao tavaly áprilisban egyszer már visszavonult, miután Las Vegasban egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Timothy Bradleyt. Novemberben aztán mégis visszatért, egyhangú pontozással diadalmaskodott a nála tíz évvel fiatalabb Jessie Vargas fölött, elhódítva a WBO váltósúlyú vb-övét. Profi karrierje során 59 győzelem és két döntetlen mellett a vasárnapi volt a hetedik veresége.

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)