Jump to content

Sós Csaba: Hozzák be a négy aranyat

2017. 05. 23. 09:22

A budapesti Duna Arénában megrendezésre kerülő vb-n az úszóversenyek július 23. és 30. között lesznek láthatóak. A viadalon összesen 42 számban osztanak érmeket.

 
 
 

 

 
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nehéz időszakban vette át legjobb úszóink irányítását. A Sportreggeliben kitért a közelmúlt eseményeire is. Gyárfás Tamás személyét is említette, mint a szövetség volt elnökét, aki véleménye szerint erőskezű vezető volt, akit lehetett szeretni, nem szeretni, de mindenképpen elmondható, hogy a szervezet jól működött, úszóink sikeresen szerepeltek a különböző nemzetközi versenyeken.

Szót ejtett a Magyar Úszószövetség közgyűlésének hangulatáról és eredményeiről. Az elnökváltás után még nem teljesen zökkenőmentes a működés.

Saját eddigi teljesítményét értékelve elmondta, legjobb döntése az edzői bizottság felállítása volt. Ennek is köszönhető, hogy a világbajnokságra zavartalanul zajlik a felkészülés.

Jónak értékelte a debreceni országos bajnokságot, amelyen több tehetséges úszónk is megmutatta magát, biztosra vehető, hogy a jövőben ők is nagy sikereket érhetnek el.

A Shane Tusup és közötte kialakult viszonyról is szót ejtett. Mint elmondta, nem kell vele reggeltől estig beszélgetni ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények. Nem kell beleszólni mindenbe. A lényeg, hogy hozzák – Hosszú Katinka férje irányításával - a remélt négy aranyérmet.

A szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinka mellett Kenderesi Tamás és Kapás Boglárka is főszereplője lehet a vb-nek. Sós hisz abban, hogy versenyzőink képesek megismételni a riói olimpián elért szép eredményeket, azaz várakozásai alapján 10 éremnek örülhetünk.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)