Jump to content

Tenisz: a WTA-vezér kiáll Sharapova mellett

2017. 05. 17. 12:39

Steve Simon, a női teniszezők versenyeit szervező WTA vezetője élesen kritizálta a Roland Garros szervezőit, amiért nem adnak szabadkártyát az orosz Marija Sarapovának. Az év második Grand Slam-versenyének rendezői kedden jelentették be, hogy a doppingeltiltásából nemrégiben visszatérő orosz sztár nem vehet részt szabadkártyával az idei Francia nemzetközi bajnokságon.

 

Simon erre úgy reagált, hogy mivel Sarapova letöltötte a 15 hónapos büntetését, nincs ok arra, hogy tovább büntessék.

A Francia Teniszszövetség első embere azzal magyarázta a döntést, hogy szabadkártyát olyan esetben adnak, ha egy játékos hosszú sérülésből tér vissza, ám doppingolás miatt kiszabott eltiltást követően nem élnek ezzel a lehetőséggel.

A Párizsban 2012-ben és 2014-ben is győztes Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára kerülő meldonium nevű szerrel. Doppingtesztje tavaly januárban, az Australian Openen lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, s mivel a családjában előfordult cukorbetegség, elkezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig fogyasztott, tiltott anyagot tartalmaz.

A sportág aktív klasszisai közül többen nemtetszésüknek adtak hangot, hogy Sarapova az eltiltását letöltve szabadkártyával indulhatott nagy tornákon: a stuttgartit követően Madridban, illetve Rómában is.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)