Jump to content

Elindultak az olimpiáig vezető úton a kajak-kenusok

2017. 04. 11. 22:20

Dél-afrikai edzőtáborral készült a idénynyitó versenyre a magyar felnőtt kajak-kenu válogatott. Az M1 vendége volt a magyar csapat szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba, aki beszélt a felkészülés állomásairól, kiemelve a dél-afrikai edzőtábort, a válogatási elvek és a versenyszámok változásáról és a szegedi világszínvonalú világkupáról is.

 
 
 

 

 
Dél-Afrikában kezdte a szezont a magyar kajak-kenu válogatott. A decemberben megválasztott szövetségi kapitány, Hüttner Csaba az M1 aktuális csatornán elmondta, közel ötven hajót telepítettek az afrikai országba, ahonnan edzők és versenyzők is elégedetten távoztak, hozzátette: „az európai helyszínekhez képest nincs időeltolódás, és az árak is jóval kedvezőbbek, mint Európában.” A szakember szerint tarthatatlanná váltak az magyarországi edzőtáborozás költségei.

Többször edzőtáborozott a válogatott a spanyolországi Sevillában, azonban jóval magasabb áron, ráadásul olyannyira egyedülálló a kontinensen, hogy szinte lehetetlen olyan időpontot találni, amikor kényelmesen lehet edzeni, nem zavarják meg a munkát.

Májusban lesz az idei első verseny, amely rangsorolja majd a versenyzőket, így a vezetés egy teljes képet kap a válogatott állapotáról. Ami azért lesz kiemelt fontosságú, mert a világszínvonalú szegedi világkupa-versenyre a legerősebb magyar csapatot szeretnék kiállítani.

„Az idei világkupák közül magasan a legerősebb mezőny vesz részt Szegeden, világbajnoki színvonalú verseny lesz, ráadásul ez az első, amivel neki tudunk indulni az új olimpiai ciklusnak” – mondta el Hüttner Csaba.
A szövetségi kapitány szakmai kérdésekről is szót ejtett, elmondta, mit és miért kell változtatni a válogatási elveken, valamint beszélt arról is, hogy mely számokra helyezik majd a fő hangsúlyt.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)