Jump to content

Párbajtőr GP - Nem jutott magyar a legjobb 16-ba a férfiaknál

2017. 03. 27. 12:13

Nem jutott magyar párbajtőröző a legjobb 16 közé a férfiak versenyében a budapesti WestEnd Grand Prix-n. A 64-es főtáblán hat hazai vívó szerepelt, s bár közülük négy továbblépett az első fordulóból, a következő asszójukat már ők is elvesztették.

Az első körben volt egy magyar párharc, Nagy Dávid nyert Berta Dániel ellen, a legjobb 32 között azonban megállította őt a dél-koreai Kvon Jung Dzsun.

Peterdi András az első mérkőzésén egy tussal verte a csapatban kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes svájci Max Heinzert, majd a második fordulóban ugyancsak szoros ütközetben, ráadástussal kapott ki Jiri Berantól. A cseh párbajtőröző sokáig vezetett két-három találattal, de Peterdinek sikerült egyenlítenie. A hosszabbításban viszont Beran volt pontosabb.

A riói olimpián csapatban bronzérmes Somfai Péter magabiztosan kezdett egy kínai vívó ellen, a folytatásban viszont az egyik legerősebb ellenfél várt rá Yannick Borel személyében. A csapatban olimpiai, világ és Európa-bajnok, tavaly egyéniben Eb-győztes francia érvényesítette is a papírformát, fölényesen győzött úgy, hogy menetközben már 11-1-re is vezetett.

Nem volt ott a legjobb 64 között a tavaly csapatban szintén olimpiai bronzérmes Rédli András, aki sérülés miatt hosszú időt hagyott ki, és most a selejtező egyenes kieséses szakaszában kikapott.

Kiemelt lett volna a Rióban egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Imre Géza, de ő régóta bajlódik deréksérüléssel, így az olimpia óta nem versenyzett. Hiányzott a mezőnyből a válogatottal tavaly szintén ötkarikás bronzérmes Boczkó Gábor is, aki a GP egyik főszervezőjeként vállalt ezúttal szerepet, versenyzői pályafutásának folytatásáról pedig majd ősszel dönt.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre emlékére rendezték meg a MOM Sportban.

Eredmények:
férfiak:

a 64 között:
Peterdi András-Max Heinzer (svájci) 14-13
Bányai Zsombor-Alekszej Kalinyin (orosz) 15-8
Nagy Dávid-Berta Dániel 15-14
Somfai Péter-Caj Cseng-nan (kínai) 15-10
Alexandre Bouzaid (szenegáli)-Siklósi Gergely 15-10

a 32 között:
Jiri Beran (cseh)-Peterdi 14-13
Park Kjung Du (dél-koreai)-Bányai 15-11
Kvon Jung Dzsun (dél-koreai)-Nagy 15-9
Yannick Borel (francia)-Somfai 15-8
    
további eredmények:
a negyeddöntőben:
Dzsun Dzsing Szun (dél-koreai)-Ronan Gustin (francia) 15-13
Andrea Santarelli (olasz)-Benjamin Brattpon (amerikai) 15-9
Park Kjung Du-Kvon Jung Dzsun 15-7
Minobe Kazujaszu (japán)-Borel 15-14
az elődöntőben:
Dzsun-Santarelli 15-10
Minobe-Park 11-10
a döntőben:
Dzsun-Minobe 15-9

A végeredmény: 1. Dzsun Dzsing Szun, 2. Minobe Kazujaszu, 3. Andrea Santarelli és Park Kjung Du, ... 19., Nagy Dávid, ... 24. Bányai Zsombor, ... 25. Somfai Péter, ... 31. Peterdi András, ... 53. Berta Dániel, ... 56. Siklósi Gergely

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)